ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:49
 

Αποθήκη ρυπογόνων οχημάτων η Κύπρος

Λόγω της συνεχούς αύξησης μεταχειρισμένων οχημάτων από διάφορες χώρες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αποθήκη ρυπογόνων αυτοκινήτων μεγάλης ηλικίας κινδυνεύει να μετατραπεί η Κύπρος, λόγω της συνεχούς αύξησης μεταχειρισμένων οχημάτων από διάφορες χώρες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μηχανοκινήτων Οχημάτων (ΣΕΜΟ).

Το φαινόμενο, αναφέρεται, προσέλαβε ιδιαίτερες διαστάσεις τελευταίως, λόγω της προώθησης σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή για καταπολέμηση της ρύπανσης από τα αυτοκίνητα.

«Πιο συγκεκριμένα, με σκοπό να προληφθεί η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, τα περισσότερα των οποίων είναι μεγάλης ηλικίας και υψηλής ρύπανσης», αναφέρεται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Κύπρος, σύμφωνα με τον ΣΕΜΟ, να κινδυνεύει να μετατραπεί σε "αποθήκη" ρυπογόνων και μεγάλης ηλικίας αυτοκινήτων τα οποία διώχνουν οι άλλες χώρες. Επίσης να κινδυνεύει να της επιβληθούν τεράστια πρόστιμα από την ΕΕ για τη ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα στους δρόμους της από το 2020.

Ακόμα, αναφέρεται ότι η Κύπρος κινδυνεύει να έχει στους δρόμους της κατά πλειοψηφία παλαιά οχήματα, με όλες τις αρνητικές συνέπειες στα θέματα ρύπανσης του περιβάλλοντος και χωρίς τα τελευταία συστήματα ασφαλείας.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Μηχανοκινήτων Οχημάτων (ΣΕΜΟ) εκφράζει τη στήριξή του στο νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση κατά των ρύπων των αυτοκινήτων, αφού πιστεύει ότι η Κύπρος αξίζει και μπορεί να έχει σύγχρονο και ασφαλή στόλο αυτοκινήτων, εκμεταλλευόμενη τις συνεχείς υψηλές τεχνολογικές και αντιρρυπαντικές προδιαγραφές και εξελίξεις που έχουν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X