ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:26
 

Βύρας: Αναμένουμε θετική κατάληξη για λιμάνι – μαρίνα Λάρνακας

«Το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την επαρχία Λάρνακας αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι η Λάρνακα αναμένει σύντομα θετική κατάληξη στις απ’ευθείας διαπραγματεύσεις που άρχισε το Κράτος με τον Ισραηλινό προσφοροδότη για ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας της πόλης, εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος είπε ότι «θα πρέπει κατ’ αρχήν να δούμε με νηφαλιότητα την απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκε για νομοτυπικούς λόγους ο διαγωνισμός για την προώθηση του έργου «Ανάπτυξη της περιοχής του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας». Το θετικό είναι ότι συνεχίζεται η διαδικασία με απ’ευθείας διαπραγμάτευση με τον μόνο προσφοροδότη που είναι η Ισραηλινή Κοινοπραξία».

Πρόσθεσε ότι «εμείς αναμένουμε ότι η νέα διαδικασία με την απ’ευθείας διαπραγμάτευση με τον προσφοροδότη, πρέπει να έχει σύντομα κατάληξη. Ως Λάρνακα αναμένουμε ότι τόσο το Κράτος όσο και ο επενδυτής θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να λύσουν τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει ούτως ώστε, αυτό το πολύ σημαντικό έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας να υλοποιηθεί».

Αφού ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την επαρχία Λάρνακας αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Βύρας είπε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Υπουργό Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου τον ενημέρωσε πως δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας για ολοκλήρωση της απ’ευθείας διαδικασίας με τον επενδυτή.

Ανέφερε επίσης ότι «τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και η Λάρνακα αναμένει πως η διαδικασία που έχει ξεκινήσει θα έχει επιτυχή κατάληξη το συντομότερο δυνατόν για πολλούς και διάφορους λόγους».

Σημειώνεται ότι με ανακοίνωση του το Υπουργείο Μεταφορών αναφέρει μεταξύ άλλων πως «αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου έργου, τόσο για την πόλη της Λάρνακας όσο και για το Κράτος γενικότερα, το Υπουργείο θα προχωρήσει στα πλαίσια και της ευχέρειας που παρέχει η νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις παραχώρησης, σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για σύναψη Σύμβασης Παραχώρησης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, με τον μόνο προεπιλεγμένο φορέα που δεν αποσύρθηκε από τη διαδικασία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X