ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:30
 

Διαφωνία ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για το θέμα της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων

Ένταση στη Βουλή για τρεις εργαζόμενους για την ανανέωση των συμβολαίων των τριών εργαζομένων που στελεχώνουν τη Μονάδα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Διαφωνία σημειώθηκε μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ γύρω από το μέλλον της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων κατά τη συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, σε σχέση με τη μετονομασία της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων.

Ένταση σημειώθηκε κατά τη συζήτηση όταν έγινε λόγος για την ανανέωση των συμβολαίων των τριών εργαζομένων που στελεχώνουν τη Μονάδα μέχρι και το 2018 (με διαφορετικές ημερομηνίες ανανέωσης για κάθε υπάλληλο), κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις του ΑΚΕΛ.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, Σταύρος Μιχαήλ, εξήγησε ότι η ανανέωση έγινε με τη συγκατάθεση της Επιτροπής, όρος που περιλαμβάνεται στα συμβόλαια.

Όπως αναφέρθηκε, η Βουλή έδωσε την έγκρισή της για τις απολαβές τους μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και τα συμβόλαια τερματίζονται αυτόματα εάν δεν εγκριθεί το κονδύλι για τη μισθοδοσία τους.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, το ΑΚΕΛ, διά του βουλευτή του κόμματος Άριστου Δαμιανού, είπε πως το κόμμα θα επιμείνει στην πρόταση νόμου για κατάργηση της Μονάδας.

«Μιλούμε για μια μονάδα που δεν έχει λόγο και αντικείμενο ύπαρξης, αποδεδειγμένα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι δραστηριότητες της είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς μπορούν να διεκπεραιωθούν από το Υπουργείο Οικονομικών και είναι άξιο απορίας γιατί η Κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα και ενδεχομένως κάποιοι άλλοι να επιμένουν στη διατήρηση αυτής της μονάδας», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή η μονάδα δεν έχει απολύτως κανένα λόγο ύπαρξης».

Απαντώντας ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά είπε πως «εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται και πάντοτε χρειαζόταν μία Μονάδα με εξειδίκευση και στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, Είναι κάτι που μας έλειπε εδώ και χρόνια».

Υπενθύμισε ότι η ίδια η Βουλή κατά πλειοψηφία έχει επιφορτίσει την Μονάδα με τρία έργα και ειδικότερα την αξιοποίηση ή την αλλαγή του τρόπου αξιοποίησης του κρατικού λαχείου, την καλύτερη αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας στο Τρόοδος και την αποκρατικοποίηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου.

«Συνεπώς αυτή η Μονάδα έχει δουλειά με απόφαση της Βουλής», κατέληξε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Προς Κελ-αήδη=Προδότες να γυρέψεις στη φάρα που προέρχεσαι που κουβάλησε την Τουρκία στη Κύπρο!»
Christos A.  |  08:04

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Το ΑΚΕΛ με προδοτικο τροπο χρησιμοποιηται ως δουρειος ιππος των τουρκων για να μπουν στην ευρωπη να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:36

Αναμένουν ηχηρό παρών από Τουρκοκύπριους

«Δυστυχως το ΑΚΕΛ, με ακομη μια προδοσια, βαζει τους τουρκους συνιδιοκτητες, χωρις λυση, στην ελευθερη ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:35

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X