ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:16
 

Δημητριάδης: Πλήρης η διαφάνεια στην αποκρατικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού

Ξεκάθαρο το κέρδος του κράτους από την συμφωνία διαμηνύει ο Υπουργός Μεταφορών

Newsroom K

Την παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη ζητά το ΑΚΕΛ με αφορμή την χθεσινή συζήτηση του θέματος εμπορικοποίησης του λιμανιού Λεμεσού και τις αναφορές Γενικού Ελεγκτή για τους χειρισμούς του Υπουργού στην συμφωνία με τις ανάδοχες εταιρίες του λιμανιού.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο Υπουργός Μεταφορών απάντησε σε έντονο ύφος ξεκαθαρίζοντας ότι με την εμπορικοποίηση του λιμανιού το κράτος βγήκε καθαρά κερδισμένο, ενώ μόνο από την απορρόφηση αχθοφορικών υπηρεσιών το κράτος κερδίζει 13 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι συμφωνίες δεν ήταν υπέρ των αναδόχων, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, ωστόσο παραδέχτηκε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια για καλύτερες συμφωνίες.

«Δεν μπορούσε να γίνει καλύτερη συμφωνία, φυσικά υπήρχαν θέματα που θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα». Ανέφερε παράλληλα ότι για τους όρους της συμφνωίας είχε συμβουλευτεί και τους διεθνείς νομικούς συμβούλους του κράτους, ενώ σημειώνει ότι η ανάμειξη του έγινε στον βαθμό που έκρινε σκόπιμο ως πολιτικός υπέυθυνος.

Υπάρχει διαφορετική εκτίμηση με τον Γενικό Ελεγκτή ανέφερε, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν αναφέρθηκε σε παρανομία, προχώρησε απλά σε κάποιες παρατηρήσεις.

Υπογράμμισε δε ότι υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη διαδικασία, προσθέτοντας ότι είναι δικαίωμα όποιου θέλει να ζητήσει την άποψη του Γενικού Εισαγγελέα.

«Πάρτε τον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή και ανοίξτε τον. Υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Δικαίωμα το να ζητήσουν την άποψη του Γενικού Εισαγγελέα. Έχω μιλήσει και με το γενικό λογιστήριο που με βεβαίωσε ότι οι επιτροπές που έγιναν ήταν βάσει νομοθεσίας, αν θέλει κάποιος να με πάρει στον γενικό εισαγγελέα ας το κάνει», κατέληξε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανοικτή παραμένει η υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη

«Ουτε το μυνημα δεν μπορω να γραψω αφου συνεχεια εξαφανιζεται η σελιδα..!»
Μαριος  |  10:22

Περδίος: Προοπτική για συνεισφορά τουρισμού στην οικονομία κατά 25%

«Γιατί να μειωθούν οι τιμές? Αφού οι εναπομείνασες εταιρείες έχουν προσυμφωνήσει τις τιμές για να μην ...»
Πνεύμα Αντιλογίας  |  09:58

Καζάνι που βράζει η Παιδεία ενόψει της στελέχωσης των εκπαιδευτικών

«Απεργήστε! Εύχομαι ο Υπουργός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μάθετε στην πράξη ότι δεν είστε ...»
Ελένη Νεοκλέους  |  09:46

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X