ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:06
 

Δίωρη στάση εργασίας στην Ελληνική την Πέμπτη

Λόγος κατά την ΕΤΥΚ, η ρατσιστική στάση της τράπεζας ανάμεσα σε παλιούς υπαλλήλους και αυτούς του Συνεργατισμού

Newsroom K

Σε δίωρη στάση εργασίας στην Ελληνική Τράπεζα για την ερχόμενη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, καλεί τους υπαλλήλους η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου.

Σε σχετική εγκύκλιό της, η συντεχνία τονίζει πως η συμπεριφορά της διοίκησης της Ελληνικής δεν αφήνει άλλες επιλογές, κάνοντας λόγο για συνέχιση του ρατσιστικής συμπεριφοράς μεταξύ υπαλλήλων της Ελληνικής και αυτών που απορροφήθηκαν στην τράπεζα από τη Συνεργατική Κυπριακή.

«Η Οργάνωσή μας επέδειξε υπερβολική υπομονή και ανοχή στην όλη συμπεριφορά της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία στην ουσία προσπαθεί «ρατσιστικά» να διαχωρίσει τους συναδέλφους/υπαλλήλους της σε δύο κατηγορίες με βάσει την καταγωγή τους (προέλευση). Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα η Τράπεζα αρνείται πεισματικά και αδικαιολόγητα να καταβάλει στο Ταμείο Προνοίας, που είναι όλο το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας, τις εισφορές που αναλογούν στους υπαλλήλους που προηγουμένως ήταν εργοδοτούμενοι στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα», σημειώνεται.

Παράλληλα, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως η Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας προβαίνει και σε άλλες ενέργειες που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της ενιαίας δομής και δράσης του Συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της Τράπεζας. «Πεντακάθαρη είναι η πρόθεση της Τράπεζας να αποδυναμωθεί η ΕΤΥΚ, στοχεύοντας σε κατακερματισμό της δύναμης της», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει πως κατ’ επανάληψη η Τράπεζα αρνήθηκε να καταθέσει στο Ταμείο Προνοίας της Ελληνικής Τράπεζας τις εισφορές που αναλογούν για τους νέους υπαλλήλους της που προηγουμένως εργοδοτούνταν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, ενώ σύμφωνα με την ΕΤΥΚ δεν τους έχει εντάξει στις μισθολογικές κλίμακες της ίδιας της Τράπεζας, γεγονός που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα.

«Η ένταξη στις μισθολογικές κλίμακες πρέπει να γίνει με τη συνεργασία της ΕΤΥΚ, ούτως ώστε το «πάντρεμα» της ένταξης να γίνει δίκαια και αξιοκρατικά και φυσικά να μη στοχεύει στον περιορισμό των εξόδων αλλά ούτε και στην αχρείαστη σπατάλη. Μετά την ένταξη στις νέες κλίμακες, η Τράπεζα έχει υποχρέωση με βάσει τις συμφωνίες με την ΕΤΥΚ, να προχωρήσει στην συμπλήρωση των Οργανικών θέσεων τόσο στο βαθμό του Υποτμηματάρχη όσο και των αναβαθμίσεων. Φυσικά ανάλογα πρέπει να αναθεωρηθούν και οι θέσεις σ’όλες τις βαθμίδες ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια λογική πυραμίδα Οργανικής Διάρθρωσης», καταλήγει.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της στάσης εργασίας, την επόμενη Πέμπτη, 27/12/2018 (12:30 – 14:30), οι τραπεζικοί υπάλληλοι μέλη της ΕΤΥΚ θα προχωρήσουν σε δίωρη στάση εργασίας, ενώ υπογραμμίζει πως σε περίπτωση μη ανταπόκρισης της Τράπεζας θα επεκταθεί και θα επαναλαμβάνεται μέχρις ότου η Τράπεζα εφαρμόσει τις μεταξύ τους συμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Η παπαγαλία του ΑΚΑ που άλλο που να κατηγορεί τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ και ποτέ του να μην εκφέρει άποψη ...»
Giannos  |  15:17

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Κατάντησε παπαγαλία κάποιοι σαν τον ΑΚΑ να κατηγορούν τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ λέει κάτι, ανεξάρτητα ...»
Giannos  |  11:25

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Και μετά ξύπνησες κ. Συλικιώτη?»
ΑΚΑ  |  11:07

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X