ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 06:51
 

Δύο εκατομμύρια από Δήμο Λευκωσίας για το ΣΟΠΑΖ

Το κτήριο μπορεί να αξιοποιηθεί για ακαδημαϊκή χρήση είτε για ερευνητικά προγράμματα.

Newsroom K

Αποκτήθηκαν πρόσφατα το τεμάχιο και οι εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου του ΣΟΠΑΖ στην περιοχή Παλλουριώτισσας. Ο Δήμος προχώρησε στην αγορά του κτηρίου έναντι του ποσού €2,1 εκατομμυρίων, ποσό το οποίο εξασφαλίστηκε μέσω δανεισμού. Η τελική χρήση του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα βασίζεται σε πρώτη φάση στο υπό μελέτη «Σχέδιο Περιοχής ΣΟΠΑΖ».

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει ότι η πρόθεση του είναι όπως η χρήση του χώρου να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη προς όλη την περιοχή, μια περιοχή που εφάπτεται της πράσινης γραμμής. Ως εκ τούτου και με δεδομενο ότι τα  τελευταία χρόνια αναπτύσσονται ραγδαία οικιστικές χρήσεις, αναφέρεται ως προτιμώτερη η αξιοποίηση του ΣΟΠΑΖ είτε για ακαδημαϊκή χρήση, είτε για ερευνητικά προγράμματα ή γενικότερα με τρόπο που να βοηθά να αναπτυχθεί η περιοχή με πιο ορθολογιστικό τρόπο.

Το κτήριο του ΣΟΠΑΖ είναι σήμα κατατεθέν των περιοχών Καϊμακλίου, Παλλουριώτισσας και Αγλατζιάς και με την ανάπλασή του αναμένεται να δοθεί περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο των περιοχών αυτών που βρίσκονται κοντά στην πράσινη γραμμή.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Η παπαγαλία του ΑΚΑ που άλλο που να κατηγορεί τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ και ποτέ του να μην εκφέρει άποψη ...»
Giannos  |  15:17

Άντρος Κυπριανού: Η δεξιά εξυμνεί την Ευρώπη αλλά αγνοεί τις υποδείξεις της

«Κατάντησε παπαγαλία κάποιοι σαν τον ΑΚΑ να κατηγορούν τον οποιοδήποτε του ΑΚΕΛ λέει κάτι, ανεξάρτητα ...»
Giannos  |  11:25

Νεοκλής Συλικιώτης: Μήνυμα επανένωσης η ψήφος των Τ/κ

«Και μετά ξύπνησες κ. Συλικιώτη?»
ΑΚΑ  |  11:07

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X