ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
The G C Institute
The G C Institute
Τελευταία Ενημέρωση: 13:35
 

Ζητείται η τελευταία δόση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων

Το ποσό ανέρχεται στις €14.875 από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 που αφορά στις αμοιβές ενός εμπειρογνώμονα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η αποδέσμευση κονδυλίου €14.875 από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 που αφορά στις αμοιβές ενός εμπειρογνώμονα που έχει απομείνει στην Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Σε σχετική επιστολή του στην Επιτροπή το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι δύο από τους τρεις εμπειρογνώμονες οι οποίοι στελέχωναν την Μονάδα έχουν υποβάλει την παραίτηση τους και πρόκειται να αποχωρήσουν τέλος Σεπτεμβρίου του 2017 και διαβεβαιώνει ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για κάλυψη του κενού που έχει δημιουργηθεί από την αποχώρηση των δύο εμπειρογνωμόνων με εσωτερικές ρυθμίσεις.

Αναφορικά με τις εργασίες της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, αυτές είναι σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, η αδειοδότηση δραστηριοτήτων του κρατικού λαχείου, η ανάπτυξη της περιοχής Τροόδους και η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού είπε ότι "η επιμονή της Κυβέρνησης εξελίσσεται σε ανέκδοτο", προσθέτοντας ότι «έχουμε ψηφίσει κατάργηση της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων, έχει επιλέξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία να αναφέρει το νόμο στο Ανώτατο Δικαστήριο και έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση για τον ένα εναπομείναντα υπάλληλο της Μονάδας με πολλά ερωτηματικά για το τί δουλειά πραγματικά κάνει να ζητά να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε».

Ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό το πράγμα και πρόσθεσε ότι «είτε θα μιλούμε για νοικοκύρεμά των δημοσίων οικονομικών είτε θα επιμένει η Κυβέρνηση δογματικά και μονοσήμαντα να εξυπηρετεί ημέτερους».

Ο κ. Δαμιανού είπε ότι «έχει ψηφιστεί νομοθεσία, επιμένει η Κυβέρνηση δογματικά στην διατήρηση μιας Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων την ώρα που γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις, θέλει να πληρώνει, αλλά δεν είναι από την τσέπη του οποιουδήποτε αλλά από τα δημόσια ταμεία και από τα λεφτά των πολιτών που πληρώνεται οι οποιοιδήποτε».

«Γι΄ αυτό εισέπραξε και σήμερα μια άρνηση η Κυβέρνηση και λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι αν κάποιοι άλλοι στην αντιπολίτευση κάνουν δεύτερες σκέψεις θα πρέπει να εξηγήσουν την διαφοροποίηση της θέσης τους», πρόσθεσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αξιόγραφοι: Θέλουν συνάντηση με τον νέο CEO της Τρ. Κύπρου

«Έλεος, κανένα ορθογραφημένο πανό δεν υπήρχε να βάλετε φωτογραφία...δικαιοσύνη με ωμέγα; σε πιάνει πονοκέφαλος ...»
Γιάννης  |  01:05

Διασωληνωμένος ο Δημήτρης Χριστόφιας

«Ευχομαστε περαστικα. Πρεπει ομως να πουμε οτι, εν καιρω εκλογων, το ακελ θα εκμεταλευτει στο επακρο ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:18

Κυπριανού: Άλλοι πρόδωσαν την Κύπρο το '74

«Έχουν όνομα και ταυτότητα οι "2" που μας προασβάλλουν το ήθος και τον πατριωτισμό μας: (α) ο Υπαρχηγός ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:36

Δεν ανήκει στην Καίτη Κληρίδου το άρθρο ψήφου προς Νιαζί

«Τελικά η ανάληψη πολιτικών ευθυνών είναι είδος που εξέλιπεν στην Κύπρο Των Σαλταδόρων Πολιτικών της ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:24

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X