ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:55
 

Ψηφιακό αρχείο για το χαλλούμι μελετά το Υπουργείο Εμπορίου

Σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού Αρχείου για όλα τα θέματα που αφορούν το προϊόν.

Newsroom K

Ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται το πόρισμα πειθαρχικής έρευνας σχετικά με την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ το Υπουργείο Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας αναμένει τις υποδείξεις του Γενικού Εισαγγελέα.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Λάρνακας Χρίστου Ορφανίδη για το θέμα, ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης παραδέκτηκε ότι παρά το γεγονός ότι δόθηκαν οδηγίες για διαβίβαση των σχετικών επιστολών στη Νομική Υπηρεσία εντός των χρονικών προθεσμιών, αυτό δεν έγινε.Σημειώνει ωστόσο ότι το εμπορικό σήμα “Halloumi” δεν κατακυρώθηκε σε κανένα ιδιωτικό φορέα.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, ήδη το Υπουργείο έχει προχωρήσει στην δημιουργία μονάδας διαχείρισης των εμπορικών σημάτων, κάτω από την άμεση εποπτεία του Γενικού Διευθυντή, ενώ πραγματοποίησε επαφές για επίσπευση εγκατάσταση διαχείρισης των εγγράφων του αρχείου. Παράλληλα σε συνεργασία Σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία διερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού Αρχείου για όλα τα θέματα για το Χαλλούμι.

Αναφέρει επίσης ότι στις 17.5.2018, το Υπουργείο καταχώρησε νέα αίτηση στο UKIPO για εγγραφή νέου Πιστοποιούντος Εμπορικού Σήματος “HALLOUMI”, ενώ στις 19.12.2018 το Υπουργείο καταχώρησε Έφεση εναντίον της Απόφασης του High Court of Justice, Business and Property Courts (Chancery Division) του HB, για απόρριψη της ένστασης που υπέβαλε το ΥΕΕΒ εναντίον της Απόφασης του Intellectual Property Office του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIPO).»

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που ακολουθήθηκαν

Ο Υπουργός Εμπορίου παραθέτει αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που έγιναν.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι στις 22.12.2017 ιδιωτική εταιρεία υπέβαλε τρεις αιτήσεις για ακύρωση της εγγραφής του εμπορικού σήματος “Halloumi” στο ΗΒ. Στις 2.2.2018 λήφθηκε στο Υπουργείο επιστολή από το UKIPO ημερ. 18.1.2018 με την οποία διαβίβαζε στο ΥΕΕΒ αντίγραφο αίτησης ιδιωτικής εταιρείας για ακύρωση της υφιστάμενης εγγραφής του Εμπορικού Σήματος “HALLOUMI” στο ΗΒ.
Στη συνέχεια, το UKIPO, με νέα επιστολή του ημερομηνίας 26.1.2018 διαβίβασε στο ΥΕΕΒ αντίγραφο των τριών αιτήσεων της ιδιωτικής εταιρείας, δίνοντας προθεσμία στο ΥΕΕΒ μέχρι 26.3.2018 για υποβολή σχολίων. Ακολούθως η UKIPO στις 5.4.2018 απέστειλε τρεις νέες επιστολές/ειδοποιήσεις διαδικασίας ακύρωσης της εγγραφής του Εμπορικού Σήματος “HALLOUMI” στο ΗΒ, ως συνέχεια των αντίστοιχων επιστολών του ημερ. 26.1.2018. Με τις επιστολές αυτές δινόταν προθεσμία μέχρι 19.4.2018 για να υποβάλει το Υπουργείο τους λόγους για τους οποίους δεν υπερασπίστηκε τη διατήρηση της εγγραφής του Εμπορικού Σήματος “HALLOUMI” στο ΗΒ.

Οι τελευταίες επιστολές του UKIPO ημερομηνίας 5.4.2018 λήφθηκαν εκπρόθεσμα από το Υπουργείο (στις 26.4.2018 όπως φαίνεται από τη σφραγίδα λήψης). Επειδή οι εν λόγω επιστολές αναφέρονταν σε εμπορικό σήμα, διαβιβάστηκαν στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, το οποίο με επιστολή του ημερ. 7.5.2018, διαβίβασε ξανά στο ΥΕΕΒ τις επιστολές του UKIPO. Στις 2.5.2018, το UKIPO με επιστολή του η οποία λήφθηκε στο Υπουργείο στις 9.5.2018, ενημέρωσε για την απόφασή του σε σχέση με τη μία εκ των τριών αιτήσεων της ιδιωτικής εταιρείας για ακύρωση της εγγραφής του Εμπορικού Σήματος “HALLOUMI” στο ΗΒ (οι άλλες δύο αιτήσεις έχουν ανασταλεί). Στην επιστολή του το UKIPO ενημέρωσε επίσης το Υπουργείο για το δικαίωμα υποβολής ένστασης μέχρι 30.5.2018 στο Δικαστήριο του ΗΒ. Η ένσταση υποβλήθηκε στις 30.5.2018. Στις 28.11.2018 το Δικαστήριο εξέδωσε την Απόφασή του με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση του ΥΕΕΒ.

.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X