ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:45
 

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ευρώ-Ασιατικών Χρηματιστηρίων το ΧΑΚ

Η Ομοσπονδία των Ευρω-Ασιατικών Χρηματιστηρίων έχει εγγεγραμμένα πέραν των 40 Μελών

Newsroom K

Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας των Ευρω-Ασιατικών Χρηματιστηρίων η οποία έγινε στις 16 Μαΐου 2017 στην Τεχεράνη, στο Ιράν, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου εκλέγηκε μέσω σχετικής διαδικασίας που έγινε, ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Executive Board). Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι υπεύθυνο, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη της πολιτικής την οποία ακολουθεί η Ομοσπονδία. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του FEAS από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. Μάριο Α. Πηλαβάκη. Η εκλογή του ΧΑΚ ως Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας αυτής, συνιστά μία σημαντική επιτυχία τόσο για το ΧΑΚ, όσο και για τον Πρόεδρο του κ. Μάριο Α. Πηλαβάκη.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου είναι από το 2015, πλήρες Μέλος της Ομοσπονδίας των Ευρω-Ασιατικών Χρηματιστηρίων (Federation of Euro-Asian Exchanges - FEAS). Η Ομοσπονδία των Ευρω-Ασιατικών Χρηματιστηρίων έχει εγγεγραμμένα πέραν των 40 Μελών προερχόμενα από 30 και πλέον χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας. Σκοπός της Ομοσπονδίας αυτής είναι να συνεισφέρει στη συνεργασία, ανάπτυξη, υποστήριξη και προβολή των Κεφαλαιαγορών που συμμετέχουν σ’ αυτή.

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ως ένα αναγνωρισμένο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο, συμμετέχει πλήρως και ενεργά στα Διεθνή Σώματα και θεσμούς που το αφορούν, ώστε να μεγιστοποιεί τα οφέλη από τη συμμετοχή αυτή προς διαρκή αναβάθμιση του και ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών, καθώς και προς πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών, εξελίξεων και Ευρωπαϊκών Οδηγιών και Κανονισμών. Ταυτόχρονα το ΧΑΚ, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη συνεργασιών με Χρηματιστήρια της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, προσβλέποντας να διαδραματίσει ένα πρωτεύοντα ρόλο ως συνδετικός κρίκος, μεταξύ αυτών και των αγορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ιδιαίτερη αυτή επιτυχία εστιάζεται ειδικότερα στο γεγονός ότι το ΧΑΚ έχει αντικαταστήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο του FEAS, το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης (Borsa Istanbul), εφόσον οι εκλογές αφορούσαν στην αντικατάσταση δύο αποχωρούντων Μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα των Χρηματιστηρίων Κωνσταντινούπολης (Borsa Istanbul) και του Σαράγεβο (Sarajevo Stock Exchange), που αντικαταστάθηκαν τελικά από τo Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Iran Fara Bourse του Ιράν. Το ΧΑΚ είναι το μόνο Χρηματιστήριο χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο και η εκλογή του αυτή, είναι μία πρωτίστως ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία, που δεικνύει τη σημασία που το γεγονός αυτό έχει, για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ομοσπονδίας, τη διεύρυνση της με νέα Μέλη, την πιο ορθολογική γεωγραφική της ανάπτυξη, καθώς και τη περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων της με τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του FEAS συμμετέχουν τα Χρηματιστήρια / Οργανισμοί:

- Αιγύπτου (Egypt Exchange)
- Μουσκάτ (Muscat Securities Markets)
- Καζακστάν (Kazakhstan Stock Exchange)
- 'Αμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Securities Market)
- Παλαιστίνης (Palestine Stock Exchange)
- Αρμενίας (Nasdaq OMX Armenia)
- Τεχεράνης (Tehran Stock Exchange)
- Κεντρικό Αποθετήριο του Ιράν (CSD Iran)
- Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ( EBRD)
- Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (Cyprus Stock Exchange)
- Iran Fara Bourse

Σημειώνεται πρόσθετα ότι ο Πρόεδρος του ΧΑK κ. Μάριος Πηλαβάκης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων (Federation of European Securities Exchanges – FESE) από το 2015, ενώ πρόσφατα έχει διοριστεί και ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κεντρικών Αποθετηρίων Αξιών (European Central Securities Depositories Association – ECSDA).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επτά φόνους ομολόγησε ο 35χρονος «Ορέστης»

«φέρει και η βουλή τις ευθύνες της και περισσότερο εκείνοι που τώρα φωνάζουν γιατί 2 φορές αρνήθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  21:20

Ιωνάς: Η ασφάλεια του πολίτη είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης

«Τραγελαφικό το μήνυμα του Υπ.Δικαιοσύνης. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. »
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:46

Από μοτοσικλέτες θα μεταφερθεί σε δεκάδες σημεία το Άγιο Φως

«Γιατί τόση ταλαιπωρία για μια σκευωρία ανάμματος με "ιερό αναπτήρα" όπως έχει ομολογήσει ιεράρχης των ...»
Ιάσων Αληθεινός  |  10:15

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Ο γρίφος ‘Παντελίδης’ αναμένει αυτόν που θα τον λύσει! Έχει ή δεν έχει `απογριφολόγους`;;; ...»
ΑΚΑ  |  09:43

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X