ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:27
 

Μισό επιπλέον εκατ. στη CYTA για υπερωρίες και επιδόματα

Εγκρίθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός από την ολομέλεια της Βουλής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο τον συμπληρωματικό Προϋπολογισμό της CYTA ύψους €500.000 για την κάλυψη υπερωριακής αποζημίωσης και καταβολής επιδομάτων.
 
Όπως αναφέρεται στην Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών προς την Ολομέλεια της Βουλής, οι συμπληρωματικές πιστώσεις προορίζονται για την κάλυψη της υπερωριακής αποζημίωσης και την καταβολή επιδομάτων στους υπαλλήλους της CYTA αναδρομικά, δηλαδή για την περίοδο από την 1η Μαρτίου 2017 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017, στη βάση της Συμπληρωματικής Συμφωνίας Πλαίσιο 2015-2018 για την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων στους ημικρατικούς οργανισμούς, η οποία υπογράφηκε στις 20 Οκτωβρίου 2017 από τον Υπουργό Οικονομικών και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ.
               
Στη συμφωνία προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι οι νέες ρυθμίσεις για την καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης και άλλων επιδομάτων θα έχουν αναδρομική εφαρμογή από την 1η Μαρτίου 2017 και η Κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για υλοποίησή τους.
               
Οι νέες ρυθμίσεις διαλαμβάνουν ότι κάθε ώρα υπερωριακής εργασίας λογίζεται κατά τις καθημερινές και τα Σάββατα μέχρι τη 1.00 μ.μ. ως 1,2 ώρα και κατά τα Σάββατα από τη 1.00 μ.μ., τις Κυριακές και τις αργίες ως 1,5 ώρα, με εξαίρεση περιπτώσεις υπαλλήλων που απασχολούνται με το σύστημα βάρδιας ή με ειδικό ωράριο, για τις οποίες κάθε μία ώρα υπερωριακής εργασίας κατά τα Σάββατα μέχρι και τα μεσάνυκτα λογίζεται ως 1,2 ώρα.
 
Ο τρόπος υπολογισμού της πρόσθετης αποζημίωσης που καταβάλλεται σε υπαλλήλους που απασχολούνται με το σύστημα βάρδιας για εργασία κατά τις δημόσιες αργίες αναφορικά με εργάσιμες ώρες, πέραν του καθορισμένου ωραρίου του προγράμματος εργασίας, καθορίζεται στο 1:1,7.
 
Η κατ’ αποκοπήν υπερωριακή αμοιβή των υπαλλήλων μειώνεται κατά 20%.
               
Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους του Υπουργείου Οικονομικών, οι συμπληρωματικές πιστώσεις αφορούν αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης για καθημερινές (€214.000), αμοιβή απασχόλησης κατά τις Κυριακές και αργίες (€160.000) και επιδόματα (€126.000).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X