ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:11
 

Νέo ρεκόρ για τον τουρισμό το 2017

Στα 3,6 εκατ. θα ανέλθουν οι τουριστικές αφίξεις το 2017, εκτιμά ο ΚΟΤ

Newsroom K

Οι τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο το 2017 θα ξεπεράσουν τα 3,6 εκατομμύρια, θέτοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, εκτιμά ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Οι αφίξεις Ιανουαρίου – Αυγούστου, σημειώνεται, ανήλθαν σε 2,51 εκατ., πετυχαίνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ για την περίοδο.

«Με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, αντίστοιχα, ιστορικό ρεκόρ θα αποτελέσει και η συνολική ετήσια επίδοση για το 2017, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 3,6 εκατομμύρια αφίξεις», αναφέρει ο ΚΟΤ.

Στα 2,51 εκατ ανήλθαν οι αφίξεις μέχρι τον Αύγουστο

Ο ΚΟΤ χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση φέτος και ειδικότερα 19,9% καταγράφηκε στη χειμερινή περίοδο, δηλαδή την τετραμηνία Ιανουαρίου – Απριλίου 2017.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα τουρισμού είναι αφιερωμένη στην αειφορία, στον τουρισμό, με τον ΚΟΤ να σημειώνει πως η αειφορία βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των προσπαθειών του Οργανισμού.

Τα στρατηγικά σχέδια για τον τουρισμό, αναφέρει ο ΚΟΤ, ανέκαθεν έθεταν τα ζητήματα αυτά ψηλά στις προτεραιότητες μας και αυτό αντικατοπτρίζεται μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων και πολιτικών μας, όπως και μέσα από τη συνεργασία μας, με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και το Travel Foundation του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η σημαντική αυτή συνεργασία, προσθέτει, οδήγησε στην υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων και δράσεων με χειροπιαστά αποτελέσματα. Οι πράσινες παραλίες, τα ελάχιστα κριτήρια αειφορίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις και το εγχειρίδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στις ξενοδοχειακές μονάδες είναι αξιοσημείωτες δράσεις που συνέβαλαν στην ενστάλαξη της αρχής της αειφορίας στην καρδιά της τουριστικής βιομηχανίας.

Σε ένα άλλο επίπεδο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, προωθήθηκε η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του ΚΟΤ για την υιοθέτηση του θεσμού του ‘Κυπριακού Προγεύματος’ στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ένταξη τοπικών προϊόντων στα προγεύματα των ξενοδοχείων και στη γνωριμία του επισκέπτη με τον αυθεντικό και παραδοσιακό χαρακτήρα της τοπικής κουζίνας / γαστρονομίας.

Οι πιο πάνω δράσεις, παράλληλα με την προώθηση άλλων αειφόρων πρακτικών, οδήγησαν στην αναγνώριση και βράβευση του ΚΟΤ, το Νοέμβριο 2015, με το ασημένιο βραβείο, στην κατηγορία ‘Best Destination for Responsible Tourism’, που απονέμεται από το διεθνή οργανισμό ‘Responsible Travel’.

«Η αειφορία στον τουρισμό βρίσκεται λοιπόν στο προσκήνιο για τον ΚΟΤ και στα πλαίσια αυτά ο Οργανισμός συνεχίζει την προσπάθεια για διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση της ήδη αξιοσημείωτης πορείας ρεκόρ που ακολουθεί ο τουριστικός τομέας τα τελευταία χρόνια», καταλήγει ο ΚΟΤ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X