ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:12
 

Οι επενδυτές της Κύπρου στο προσκήνιο της Ετήσιας Συνέλευσης της EBRD

Αναφέρθηκαν στους λόγους που τους οδήγησαν να εντάξουν το νησί μας στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες

Newsroom K

Οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που παρουσιάζονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον και η εμπειρία επενδυτών κατά τη δραστηριοποίησή τους στη χώρα μας τέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών με τη στήριξη της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Η εκδήλωση Host Country Investment Outlook Session - «Cyprus in the Eastern Mediterranean Region: Attractive Investment Opportunities with in a Secure Business Environment», πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου, στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα μας ως επιχειρηματικό κέντρο, καθώς και στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς το στόχο για διασφάλιση βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της EBRD, κ. Suma Chakrabarti και ο CEO της RCB Bank Ltd, κ. Kirill Zimarin, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πορεία της κυπριακής οικονομίας και στην επιτυχή ανταπόκρισή της στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη εν μέσω παγκόσμιων εξελίξεων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της ENI, κ. LapoPistelli, ο Πρόεδρος της Columbia Ship managemen tLtd, κ. MarkO’ Neil, ο Γενικός Διευθυντής του European Fund and Asset Management Association, κ. Peterde Proft και ο Ιδρυτής του German Oncology Centre, Δρ Νικόλαος Ζάμπογλου.

Ο κ. Λακκοτρύπης υπογράμμισε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει να παρέχει την κατάλληλη υποστήριξη στους επιχειρηματίες που επιλέγουν τη χώρα μας για να πραγματοποιήσουν επενδύσεις.
Αντλώντας συμπεράσματα από την εμπειρία τους κατά τη δραστηριοποίησή τους στην Κύπρο, οι επενδυτές που συμμετείχαν στη συζήτηση αναφέρθηκαν στους λόγους που τους οδήγησαν να εντάξουν το νησί μας στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στις ευκαιρίες που προσφέρει σε διεθνείς επενδυτές.

Εκ μέρους της ENI, ο κ. Pistelli εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να αναδειχθεί σε ενεργειακό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, καθώς προσφέρει ένα βιώσιμο μοντέλο που συνδυάζει το φυσικό αέριο με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Με τη σειρά του, ο κ. O’ Neil της Columbia Ship management Ltd υπογράμμισε τη σημασία των υποδομών, του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, του ανταγωνιστικού φορολογικού συστήματος, των αποτελεσματικών δικαστικών δομών και της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου, ως παράγοντες που ήταν και παραμένουν καθοριστικοί για την απόφαση της εταιρείας να μεταφέρει την έδρα της στη χώρα μας και να επεκτείνει τη δραστηριοποίησή της εδώ.

Αντίστοιχα, ο κ. deProft τόνισε τη σημασία ανάδειξης του τομέα επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο εξαίροντας τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), ο οποίος αποτελεί μέλος του EFAMA. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι η Ετήσια Συνέλευση του EFAMA, για το 2018, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Τέλος, ο Δρ. Ζάμπογλου, του German Oncology Centre αναφέρθηκε στις προοπτικές του τομέα ιατρικών υπηρεσιών, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος διαθέτει ποιοτικό εργατικό δυναμικό και μπορεί να προσφέρει υψηλού επιπέδου και καινοτόμες υπηρεσίες υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X