ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Π. Λεωνίδου: Ο προϋπολογισμός δεν παρουσιάζει θετική προοπτική

Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΔΗΚΟ

ΚΥΠΕ

Ο φετινός προϋπολογισμός, δεν παρουσιάζει θετική προοπτική, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δήλωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Πανίκος Λεωνίδου, ο οποίος σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός, στις επιμέρους πτυχές του δεν έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που επέφερε η οικονομική κρίση, τα οποία εντάθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2022, ο κ. Λεωνίδου , είπε ότι «η ανάγκη για παρέμβαση του κράτους, είναι περισσότερο από επιτακτική, είτε μέσω μείωσης φόρων, είτε με την παραχώρηση φορολογικών κινήτρων στους εργοδότες, έτσι ώστε να προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις, αν είναι εφικτό, ή να διατηρήσουν τον αριθμό των εργοδοτουμένων, χωρίς μείωση μισθών».

Πρόσθεσε ότι ως ΔΗΚΟ, «αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά προβλήματα στην οικονομία, τα οποία υφίστανται ανεξαρτήτως της πανδημίας, κρούαμε εδώ και μήνες τον κώδωνα του κινδύνου και εισηγηθήκαμε ολοκληρωμένο σχέδιο για διαχείρισή τους».

Όπως είπε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, «δυστυχώς η Κυβέρνηση, αρκέστηκε σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, τις συνέπειες όμως των προβληματικών σχεδιασμών της, θα κληθούν να πληρώσουν για ακόμα μια φορά οι Κύπριοι πολίτες, και κυρίως η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι».

Εξέφρασε την ανησυχία του «για την έλλειψη αποτελεσματικών μέτρων για στήριξη της Υπαίθρου, των μικρομεσαίων και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων του πληθυσμού» αλλά και την απογοήτευσή του «για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το κράτος τις κατηγορίες αυτές του πληθυσμού».

Για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην πανδημία ο κ. Λεωνίδου είπε ότι «δυστυχώς η Κυβέρνηση σε αρκετές περιπτώσεις, λειτούργησε βεβιασμένα και αψυχολόγητα, με αποτέλεσμα τα μέτρα που είχαν ληφθεί να ήταν υπερβολικά και δυσβάστακτα για την ζωή των πολιτών».

Δήλωσε, τέλος, ότι «πριν από την λήψη αυστηρότερων μέτρων πρέπει να υπάρχει σύμπραξη Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής Εξουσίας ενώ επίσης πρέπει να εξαντλείται η χρήση ηπιότερων μέτρων, προτού προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας στην λήψη δραστικότερων, που θα προσβάλλουν τον πυρήνα θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση