ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Πράσινο Υπουργικού για τα 308 ακίνητα τoυ Συνεργατισμού

Πρόκειται, για 305 ακίνητα που θα παραχωρηθούν σε 153 κοινότητες και σε 14 Δήμους και τρία για χρήση κυβερνητικών υπηρεσιών.

Newsroom K

Την απόκτηση ενός σημαντικού αριθμού ακινήτων τα οποία ανήκουν στην πρώην Συνεργατική Τράπεζα και διαχειρίζεται η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Οπως ανέφερε μετά τη συνεδρία ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την απόκτηση ενός σημαντικού αριθμού ακινήτων τα οποία ανήκουν στην πρώην Συνεργατική Τράπεζα, στην ΚΕΔΙΠΕΣ".

Πρόκειται, είπε, για 305 ακίνητα που θα παραχωρηθούν για χρήση σε 153 κοινότητες και σε 14 Δήμους, συνολικής αξίας 57 εκ. ευρώ, για άλλα τρία κτήρια αξίας 22 εκ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για στέγαση κυβερνητικών υπηρεσιών καθώς και για το Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό αξίας 3,2 εκ. για το οποίο η πρόθεση και η επιθυμία είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ως θεατρικός χώρος, όπως ανέφερε ο Υπουργός.

Βρήκε στέγη το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Συνολικά, είπε, πρόκειται για 309 ακίνητα αξίας 82 εκ.

Εξήγησε ότι αυτό το ποσό απόκτησης δεν θα καταβληθεί σε χρηματική μορφή, θα υπάρξει ισόποση μείωση της οφειλής της ΚΕΔΙΠΕΣ προς το κράτος.

"Στην πράξη αποτελεί το πρώτο μέρισμα που το κράτος λαμβάνει όχι σε χρηματική μορφή, αλλά σε μορφή ακινήτων, για τα οποία υπήρχε έντονη ανάγκη τόσο από τις τοπικές Αρχές όσο και από τις υπηρεσίες του κράτους", είπε.

Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται ότι θα υπάρξει και η πρώτη είσπραξη σε μορφή μετρητών η οποία στη συνέχεια θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.

Είπε ότι μέσα από τις εισπράξεις δανείων και τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων, το κράτος θα εισπράττει ανά τρίμηνο χρηματικό μέρισμα. Πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα ακολουθήσει και μια δεύτερη φάση απόκτησης ακινήτων επειδή δεν έχουν αξιολογηθεί όλα τα αιτήματα.

Συνεπώς, είπε, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσει και μια δεύτερη φάση μέχρι το τέλος του χρόνου που θα περιλαμβάνει και άλλες κρατικές Υπηρεσίες και Δήμους, κοινότητες των κατεχόμενων περιοχών, που δεν έχουν αξιολογηθεί τα αιτήματα τους σε αυτή την πρώτη φάση.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι έχει προσδιοριστεί από την κάθε τοπική Αρχή ο λόγος και η ανάγκη για χρήση τέτοιων ακινήτων.

Πρόσθεσε ότι η χρήση από τις τοπικές Αρχές θα παραχωρηθεί με ένα συμβολικό μίσθωμα.

Είπε ακόμα ότι το ένα εκ των τριών ακινήτων που έχουν αξία 3,2 εκ. βρίσκεται στη Λεμεσό και θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ενώ τα άλλα δύο βρίσκονται στη Λευκωσία και ήδη στεγάζουν κυβερνητικές Υπηρεσίες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τελικά, ήταν τόσο απλό

«Γεννημένοι και εκπαιδευμένοι (από κοινωνία, σχολείο και εκκλησία) πικροφέροντες (πίκριες) »
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  19:05

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X