ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:21
 

Πρόεδρος ACTA: Στα ίδια περσινά επίπεδα οι αφίξεις τουριστών

Ο Απρίλιος με το Πάσχα θα δώσει μια νέα πνοή στο τουριστικό ρεύμα, με την βοήθεια και των Κύπριων πελατών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι αριθμοί σε ό,τι αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό από τους πρώτους τρεις μήνες της τουριστικής σεζόν, παρέμειναν στα περσινά επίπεδα και ίσως κάλυψαν λίγο περισσότερο από πέρσι, δημιουργώντας την αισιοδοξία ότι η φετινή χρονιά θα κυμανθεί στα περσινά καλά επίπεδα - παρά τα προβλήματα που αναμένονται ότι θα υπάρξουν - που είναι και ο στόχος του 2019, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) Βασίλης Σταματάρης. Πρόσθεσε ότι ο Απρίλιος με το Πάσχα θα δώσει μια νέα πνοή στο τουριστικό ρεύμα, με την βοήθεια και των Κύπριων πελατών.

«Έχουμε περάσει Ιανουάριο και Φεβρουάριο με τις συνθήκες που θα έχουμε και την υπόλοιπη χρονιά, δείχνοντας ότι υπάρχει δυνατότητα αντίστασης, αφού οι αριθμοί παρέμειναν στα περσινά επίπεδα και ίσως κάλυψαν λίγο περισσότερο από ό,τι πέρσι πλην όμως έχουμε μπροστά μας ακόμα τη μεγάλη ΄κοιλιά΄ της περιόδου της καλοκαιρινής. Έχουμε πάρει τα μηνύματα ότι θα υπάρχουν δυσκολίες τόσο από τη Μεγάλη Βρετανία και από τη Ρωσία με το ρούβλι και διάφορες άλλες εξελίξεις που είχαμε, όπως της GERMANIA στη Γερμανία, με το κλείσιμο της εταιρείας», είπε ο κ. Σταματάρης.

Το μεγαλύτερο μας πρόβλημα, συνέχισε, είναι η διαθεσιμότητα της σύνδεσης της Κύπρου με το εξωτερικό. Σε αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, έχουν ήδη λάβει τα μέτρα τους τόσο η HERMES όσο και το Υφυπουργείο Τουρισμού με τις δικές μας συνδρομές του ιδιωτικού τομέα, των συνδέσμων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων και γίνονται προσπάθειες για να κρατηθούμε σε ψηλά επίπεδα, σε έντονους ρυθμούς για να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε πιθανές αυξομειώσεις από τις μεγάλες κύριες μας αγορές.

«Ο Απρίλης λόγω του Πάσχα δίνει μια μακροβιότερη περίοδο ευφορίας στις κρατήσεις. Πιστεύουμε ότι απλά πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται», σημείωσε.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, συνέχισε, είναι μια καινούργια δραστηριότητα, η οποία έχει μπει πάρα πολύ θετικά, με το κάλεσμα όλων των εμπλεκόμενων φορέων του τουρισμού για να ανταλλάξουμε απόψεις και να σχηματιστεί μια νέα δυναμική προς την κατεύθυνση διατήρησης και βελτίωσης του προϊόντος μας - δεν πρέπει να βλέπουμε τις αυξήσεις, αλλά πρέπει και όλοι οι αριθμοί να ευημερούν.

«Δεν θα κάνουμε διπλάσιους αριθμούς και να έχουμε τα ίδια έσοδα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα κύμα, το οποίο θα επεκταθεί σε δράσεις και εισοδηματικά μέσα από αρκετά σύνολα που βλέπουμε να παρουσιάζουν αναπτύξεις νέων ξενοδοχειακών μονάδων, δίνοντας ένα πλαίσιο σε συνδυασμό μαζί με τη διατήρηση των πτήσεων από και προς Κύπρο, που να μας δίνουν ένα πλεονέκτημα στο να μπορούμε να εργαστούμε περισσότερο και να καλέσουμε και περισσότερα γκρουπ και μεμονωμένα και εκτός περιόδου αιχμής από τις γύρω περιοχές. Ήδη υπάρχουν προγραμματισμένες εξορμήσεις που γίνονται από το Υφυπουργείο. Συνοδεύονται σε αρκετές περιπτώσεις και από εμάς και τους εμπλεκόμενους φορείς για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων αριθμών», πρόσθεσε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προκλήσεις δεν θα τελειώσουν ποτέ, αφού ο τουρισμός είναι ένας κλάδος όπου επηρεάζεται είτε έχουμε βροχή είτε δεν έχουμε, είτε έχουμε ήλιο είτε δεν έχουμε, συνάλλαγμα, πολιτικές και κατάσταση στην γύρω περιοχή.

Εκείνο το οποίο χρειάζεται, επεσήμανε ο κ. Σταματάρης, είναι σωστός προγραμματισμός, έγκαιρες προβλέψεις και να μεγαλώσουμε την πίτα και από άλλες χώρες για να γίνει η εξάρτηση λιγότερη από τις πρώτες κύριες αγορές - αυτός πρέπει να είναι ο άξονας δράσης και σε αυτή την κατεύθυνση δουλεύει και το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Για αυτή την περίοδο, ανέφερε ότι υπάρχουν κρατήσεις και τα ξενοδοχεία που έχουν προβεί σε σωστές ανακαινίσεις τρέχουν πιο μπροστά από άλλα.

«Σκοπός είναι να διατηρηθούμε στους περσινές αφίξεις, να βελτιωνόμαστε και οι αριθμοί μας να ευημερούν», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X