ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΣΕΛΚ: Το μέλλον θα είναι σημαντικά διαφορετικό

«Είναι αναγκαία μια ολιστική αντιμετώπιση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη διαφορετικές μεταξύ τους τάσεις, γεγονότα και συνθήκες», αναφέρει ο κ. Βάκης

ΚΥΠΕ

To σίγουρο είναι πως η οικονομία μετά την πανδημία δεν θα επανεκκινήσει από το σημείο στο οποίο βρισκόταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, αναφέρει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) Δημήτρης Βάκης σε μήνυμά του προς τους επαγγελματίες των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Κύπρο.

«Το μέλλον θα είναι σημαντικά διαφορετικό απ’ ό,τι προηγουμένως προβλεπόταν να είναι. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία μια ολιστική αντιμετώπιση, η οποία θα λαμβάνει υπόψη διαφορετικές μεταξύ τους τάσεις, γεγονότα και συνθήκες που, συλλογικά, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον των επιχειρήσεων μας και της οικονομίας» αναφέρει ο κ. Βάκης σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΛΚ.

Σημειώνοντας πως βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια μια απρόσμενης διεθνούς κρίσης, ο κ. Βάκης τονίζει πως «το επάγγελμά μας ήδη καλείται να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών».

Πέραν από την προστασία των μελών του Συνδέσμου, των οικογενειών και των συναδέλφων τους, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ σημειώνει πως σε μεσοπρόθεσμο στάδιο ο ρόλος των εργαζόμενων στη βιομηχανία ενδεχομένως να απαιτήσει «να βοηθήσετε τον οργανισμό στην εκτίμηση του αντίκτυπου στις μεσοπρόθεσμες ταμειακές ροές, στα σχέδια επένδυσης, στις παραδόσεις και στην πίστωση από προμηθευτές, σε θέματα που αφορούν το προσωπικό, τις ανάγκες σε τεχνολογία και τις τιμολογιακές πολιτικές για προϊόντα και υπηρεσίες».

«Επιπλέον, αν είστε επαγγελματίας του κλάδου, εξετάστε τις συμμαχίες, την επιχειρηματική συνέχεια, καθώς επίσης και τις ραγδαία μεταβαλλόμενες ανάγκες και προτεραιότητες των πελατών σας», σημειώνει ο κ. Βάκης, προσθέτοντας πως θα πρέπει να επανεκτιμηθούν οι εργασιακές πρακτικές υπό το πρίσμα των εξελίξεων στην τεχνολογία, όπως την εξ αποστάσεως απασχόληση.

Πάντως, ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ διαχωρίζει την παρούσα κρίση από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007 – 2008, αλλά και από την οικονομική κρίση που έπληξε την Κύπρο το 2013.

Η παρούσα κρίση, τονίζει, δημιούργησε μια ξαφνική παύση της οικονομίας η οποία επηρεάζει τόσο τη ζήτηση, όσο και την προσφορά διεθνώς και η οποία επηρέασε την ίδια στιγμή ολόκληρο τον πλανήτη με πολλαπλούς τρόπους, όπως την έκτακτη κατάσταση στον τομέα της υγείας, την άμεση οικονομική επίπτωση σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις αλλά και την μακροπρόθεσμη μακροοικονομική ευπάθεια πολλών κυβερνήσεων και επιχειρήσεων, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση