ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:29
 

Πρωτεία Δημοτικών γραμματέων και προέδρων κοιν. συμβουλίων στα ΜΕΔ της ΣΚΤ

Υψηλά ποσοστά Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων εντοπίζει η έκθεση για τον Συνεργατισμό

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Περίοπτη θέση στη λίστα της έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής, στην κατηγορία των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, κατέχουν τοπικοί παράγοντες. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα, Δημοτικοί γραμματείς καθώς και πρόεδροι κοινοτικών συμβουλίων εμφανίζονται να κατέχουν την πρώτη και τρίτη θέση στα ΜΕΔ, με 89,32% και 81,04% αντίστοιχα. Επί συνόλου 191 εκατ. ευρώ που ήταν το υπόλοιπο των δανείων των ΠΕΠ τον Αύγουστο του 2017 τα 127 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 66,4% είναι χαρακτηρισμένα ως ΜΕΔ. Ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ΜΕΔ μελών Ημικρατικών Οργανισμών, Μελών του Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής, η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχουν της ΣΚΤ προχώρησε σε μια λεπτομερή ανάλυση προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα και να δοθούν κίνητρα για μεγαλύτερου εύρους έρευνα στο μέλλον. Πρόκειται για μια λεπτομερή έρευνα για ένα δείγμα (16) πιστωτικών διευκολύνσεων οι οποίες συνδέονται με εννέα (9) ΠΕΠ. Όπως καταγράφεται, οι συγκεκριμένες πιστωτικές διευκολύνσεις μέχρι τον Μάιο του 2017 παρουσίαζαν υπόλοιπο συνολικού ύψους €16.699.753,04. Το δείγμα της έρευνας πραγματοποιήθηκε από πιστωτικές διευκολύνσεις που παρουσίαζαν υπόλοιπο μεγαλύτερο του μισού εκατομμυρίου ευρώ. Το σύνολο των εν λόγω πιστωτικών διευκολύνσεων ήταν είκοσι δύο (22) και συνδέονταν με δεκαπέντε (15) ΠΕΠ.

Δυο πολιτικά πρόσωπα

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν και περιπτώσεις πολιτικών προσώπων τα οποία κατ’ ισχυρισμό εμφανίζονται στη λίστα των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων που έλαβαν δάνειο από τον Συνεργατισμό και κάποια στιγμή προχώρησαν σε αναδιάρθρωση. Σύμφωνα με την τηλεόραση του Σίγμα πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο και ένα δεύτερο που τώρα κατέχει θέση θεσμικού αξιωματούχου. Η περίπτωση του πολιτικού προσώπου, αφορούσε δανεισμό 2.5 εκατ. ευρώ με καθυστερήσεις στο 1 εκατ. ευρώ την περίοδο αναδιάρθωσης του 2017. Όπως μεταδόθηκε η συγκεκριμένη περίπτωση είχε απασχολήσει και τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές ως προς το δανεισμό και όχι την αναδιάρθρωση. Η δεύτερη περίπτωση όπως μεταδόθηκε αφορά όμιλο με τον οποίο είναι συνδεδεμένο το δεύτερο πρόσωπο. Ο συνολικός δανεισμός εδώ ανήλθε στα 1.4 εκατ. ευρώ με καθυστερήσεις 885 χιλιάδες ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΥΛΟΓΑ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΙΝΗ !

ΨΥΛΛΟΣ

Ελπίζω ο Γενικός Εισαγγελέας να ξεκινήσει ποινικές υποθέσεις εναντίον όλων αυτών των κλεφτών.

Πέτρος Παπαστυλιανού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X