ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:33
 

Ψηφίστηκε ομόφωνα η δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας

Είχαν κατατεθεί δύο τροπολογίες οι οποίες αποσύρθηκαν

Newsroom K

Ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο για την μετατροπή του Τμήματος Εμπορικής Nαυτιλίας σε Υφυπουργείο.

Δύο τροπολογίες που είχαν κατατεθεί αποσύρθηκαν.

Παρών στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων.

Χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής το κυπριακό ναυτιλιακό επιμελητήριο

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο χαιρετίζει την ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ομόφωνα του Νομοσχεδίου για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας, πιστεύοντας ότι η καινοτόμα αυτή θεσμική δομή, θα βοηθήσει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας και κατ’ επέκταση, της οικονομίας.

«Η ομόφωνη κοινοβουλευτική έγκριση του Νομοσχεδίου για το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής στήριξης προς τον πολύ παραγωγικό αυτό κλάδο της Οικονομίας, με συνεισφορά 7% στο ΑΕΠ», αναφέρει το Επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του μετά τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Όπως σημειώνει, «μία τέτοια ομόθυμη πολιτειακή στήριξη, αναμένεται να λειτουργήσει επίσης ως πειστικός μοχλός έλξης επιπρόσθετων ποιοτικών πλοιοκτητών και ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο, με αλυσιδωτή θετική επίδραση στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας και στην ενίσχυση άλλων οικονομικών κλάδων που παρέχουν υπηρεσίες προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του σε όλα τα πολιτικά κόμματα για την ομόφωνη κοινοβουλευτική έγκριση, στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καθώς και στον Υπουργό Εσωτερικών (και μέχρι πρόσφατα, Υφυπουργό παρά τω Προέδρω) Κωνσταντίνο Πετρίδη και την ομάδα συνεργατών του, για την προετοιμασία του σχετικού νομοσχέδιου, όλους τους συνεργάτες και βέβαια τα μέλη του Επιμελητηρίου, «για τη δημόσια στήριξη των πολύχρονων προσπάθειών που καταβλήθηκαν, για να πραγματοποιηθεί σήμερα, η πολύ σημαντική αυτή θεσμική αναβάθμιση της κυπριακής ναυτιλίας, γράφοντας ουσιαστικά μια νέα σελίδα `Ναυτιλιακής Ιστορίας` για την Κύπρο».

Καθώς αυτή η νέα δομή της Κυπριακής Ναυτιλιακής Διοίκησης θα εφαρμοστεί πλήρως μετά την εγκαθίδρυση της νέας κυβέρνησης (μετά τις προεδρικές εκλογές), το Μάρτιο του 2018, σημειώνεται, «το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο θα εστιάσει τώρα την προσοχή του, αξιοποιώντας τους ενδιάμεσους μήνες, για να συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Μεταφορών και το Τμήμα Ναυτιλίας, στην προετοιμασία όλων των απαραίτητων λειτουργικών προϋποθέσεων έτσι ώστε το «Υφυπουργείο Ναυτιλίας» να είναι σε θέση να λειτουργήσει πλήρως από την πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου αυτού υποσχόμενου θεσμού».

Τέλος, εκφράζεται προσδοκία ότι σύντομα θα εγκριθούν και τα αντίστοιχα νομοσχέδια για τα Υφυπουργεία Ανάπτυξης/Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού, καθώς αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργήσουν με μία καινοτόμα ευελιξία σε σχέση με την ευρύτερη δημόσια υπηρεσία, επιτρέποντας στους σημαντικούς αυτούς κλάδους, και ειδικά στη ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία δραστηριοποιείται και ανταγωνίζεται καθημερινώς σε παγκόσμια βάση, να υλοποιήσουν στρατηγικές ανάπτυξης που να ανταποκρίνονται στις συνεχώς εξελισσόμενες απαιτήσεις της παγκόσμιας οικονομίας και του διεθνούς ανταγωνισμού.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Σήμερα στην «Κ»: Ποια η νέα κίνηση του γενικού γραμματέα στο Κυπριακό

«προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για επιχειρηματικές επενδύσεις, αγορά διαμερίσματος, αυτοκινήτου και ...»
matto gregio  |  04:56

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

Η απόφαση του Σολτς να μην εκδώσει καθαρό νέο χρέος έχει επικριθεί τόσο από τους Συντηρητικούς της Μέρκελ όσο και από τους δικούς του Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανική εμμονή

Ο Ολαφ Σολτς απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα του να αυξήσει το χρέος της ώστε να ενισχύσει την επιβραδυνόμενη γερμανική οικονομία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
X