ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Στρατηγική για blockchain εισάγει η Κυβέρνηση

Η Εθνική στρατηγική περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα και διοικητική δομή

Newsroom K

Εγκρίθηκε κατά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η Εθνική στρατηγική για το blockchain, η οποία περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα και διοικητική δομή.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου δήλωσε ότι η δομή περιλαμβάνει τρία επίπεδα και αφορά σε διακυβέρνηση πολιτικής, τεχνολογική διακυβέρνηση στην οποία προεδρεύει ο επικεφαλής επιστήμονας για την έρευνα και καινοτομία ως γενικός συντονιστής ενώ σε τρίτο επίπεδο επιτροπή από φορείς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα ακολουθήσει.

Διευκρίνισε ότι για το θέμα θα γίνει δημοσιογραφική διάσκεψη για να αναλυθεί επακριβώς η Εθνική Στρατηγική.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Παράλληλα, το «πράσινο φως» έδωσαν οι υπουργοί για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Κράτους ύψους 230 εκατομμυρίων που αφορά σε δαπάνες του τρέχοντος έτους.

Όπως είπε η κ. Βασιλείου, αφορά κυρίως δαπάνες για την υγεία, την άμυνα, την παιδεία και κοινωνικές παροχές για τις οποίες κρίνεται ότι δεν αποκλίνουν από τον στόχο πλεονασματικού προϋπολογισμού για το 2019. Σύμφωνα με την νομοθεσία, είναι επιτρεπτή η κατάθεση δύο συμπληρωματικών προϋπολογισμών ετησίως και αυτή είναι η πρώτη.

Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου Εθνικής αλληλεγγύης

Σήμερα το Υπουργικό ενέκρινε και την Επιτροπή Διαχείρισης του Ταμείου Εθνικής Αλληλεγγύης. Η κ. Βασιλείου είπε ότι Πρόεδρος είναι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών και συμμετέχουν επίσης ο Βοηθός Γενικός Λογιστής Γιώργος Παντελή, η Έλενα Παπαγεωργίου Ανώτερη Δικηγόρος της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Χατζηνικολάου Λογιστής, ο Μάριος Γεωργίου Ταννούση, ο Άδωνις Παπακωνσταντίνου. ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης και ο Δήμος Δήμου.

Όπως είπε η κ. Βασιλείου, η σύσταση της Επιτροπής έχει συμφωνηθεί από όλους αρμόδιους φορείς καθώς και τους επηρεαζόμενους, οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτήν.

ΣΧΟΛΙΑ

Τους ιδιώτες / άτομα καταθέτες ποιος τους αντιπροσωπεύει στο Ταμείο Αλληλεγγύης;

Α Αντωνιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X