ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:12
 

Τέλος Δεκεμβρίου η πρώτη φάση της πλατείας Ελευθερίας

Έτοιμη η γέφυρα, η λεωφόρος Κωστάκη Παντελίδη και το τμήμα μπροστά από τους πεζόδρομους

Της Μαρίας Ηρακλέους

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας, ώστε μέχρι τέλος του μήνα να παραδοθούν στο κοινό, το πάνω τμήμα του έργου. Σύμφωνα με ενημέρωση από την συντονίστρια του έργου Αγνή Πετρίδου, μέσα στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναμένεται ότι θα παραδοθούν η γέφυρα της πλατείας, η περιοχή μπροστά από τους πεζόδρομους, η μικρή πλατεία μπροστά από την είσοδο Λήδρας –Ονασαγόρου, η λεωφόρος Κωστάκη Παντελίδη που ενώνει την πλατεία Ελευθερίας με την πλατεία Σολωμού, το τμήμα της λεωφόρου Παλαιολόγου και το βόρειο πεζοδρόμιο Στασίνου. Αυτή την στιγμή, η ανατολική τάφρος που εκτείνεται από τον χώρο στάθμευσης Ντ Αβίλα μέχρι και την γέφυρα είναι κατά το μεγαλύτερο της μέρος, έτοιμη, ωστόσο ο δήμος περιμένει την ολοκλήρωση και της πλευράς προς την πλατεία Σολωμού.


Για την αποπεράτωση του έργου εργάζονται συνεργεία που αριθμούν περί των 100 υπαλλήλων

Το πότε θα παραδοθεί στο κοινό το πρώτο μέρος της πλατείας Ελευθερίας, δεν επηρεάζει τους εορτασμούς του δήμου για τα Χριστούγεννα, καθώς το δημοτικό συμβούλιο επέλεξε για την εκδήλωση του τον προμαχώνα Ντ Αβίλα.

Η διέλευση οχημάτων

Τις τελευταίες μέρες υπήρχε έντονη συζήτηση για το κατά πόσο θα επιτρέπεται ή όχι η κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος της γέφυρας. Σύμφωνα με την κα Πετρίδου, στο παρόν στάδιο, έχει ληφθεί απόφαση από την επιτροπή κυκλοφοριακού και χώρων στάθμευσης για απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων, πέραν των οχημάτων για επείγοντα περιστατικά. Ωστόσο πρόκειται για απόφαση η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να εφαρμοστεί.


Σχεδόν έτοιμη η ανατολική τάφρος που εκτείνεται από τον χώρο στάθμευσης Ντ Αβίλα μέχρι και τη γέφυρα 

Ολοκληρώνεται το στηθαίο

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση των γυάλινων τμημάτων στο στηθαίο, για την τοποθέτηση των οποίων εργάζεται εξειδικευμένο προσωπικό από την Πορτογαλία. Η τοποθέτηση τους φαίνεται να είναι αυτή η οποία θα κρίνει την τελικά ημερομηνία παράδοσης του πρώτου μέρους της πλατείας, καθώς όπως αναφέρει η κα Πετρίδου πρόκειται για δουλειά η οποία χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια.

Συνολικά για την αποπεράτωση του έργου εργάζονται συνεργεία που αριθμούν περί των 100 υπαλλήλων και υπεργολάβοι που εργάζονται καθημερινά και τις Κυριακές και βραδινές ώρες με στόχο το έργο να παραδοθεί εντός Δεκεμβρίου.

Παράταση για το υπόλοιπο τμήμα της πλατείας

Εντός του 2019, χωρίς άλλες διευκρινήσεις από τον δήμο Λευκωσίας αναμένεται ότι θα δοθεί το υπόλοιπο μέρος της πλατείας Ελευθερίας. Σε παλαιότερο δημοσίευμα της η «Κ» είχε αναφέρει ότι το συγκεκριμένο τμήμα συγκεντρώνει και τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας για την ολοκλήρωση του.

Προσφορές για συντήρηση της πλατείας

Λίγο πριν δοθεί στο κοινό το πρώτο μέρος της πλατείας, ο δήμος Λευκωσίας έχει ήδη προχωρήσει σε διαγωνισμό προσφορών για την συντήρηση και την διαχείριση του έργου. Η σχετική ανακοίνωση έγινε την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα του δήμου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα προσχέδια των εγγράφων του διαγωνισμού, στα οποία καθορίζονται οι όροι και τα κριτήρια επιλογής, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.nicosia.org.cy.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X