ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
 

Τράπεζα Κύπρου: Ακύρωσε εκποίηση κατοικίας για ανθρωπιστικούς λόγους

Την παρέμβαση ανέλαβε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος κατόπιν σχετικής παράκλησης του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

H Τράπεζα Κύπρου μετά από παρέμβαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, Παύλου Ιωάννου, ακύρωσε εκποίηση κατοικίας μονήρους ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάφο, ανακοίνωσε την Τετάρτη (25/09) ο ίδιος ο Επίτροπος με αφορμή δημοσιεύματα περί επικείμενης εκποίησης κατοικίας.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Ιωάννου, αναφέρει ότι η παρέμβασή του έγινε «καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του» κατόπιν σχετικής παράκλησης του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.

Στην επιστολή που απέστειλε στην τράπεζα ο κ. Ιωάννου, αντίγραφο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Ιωάννου ζητά από την τράπεζα όπως ακυρώσει τον πλειστηριασμό για «ανθρωπιστικούς λόγους» αφού πρόκειται για χήρα ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ λόγω της επιφυλασσόμενης τιμής της κατοικίας που ήταν €18.000 «δεν θα επηρεαστούν ουσιωδώς τα συμφέροντα της τράπεζας σας», όπως αναφέρει.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για άλλη μια φορά στην Τράπεζα Κύπρου για την έγκαιρη ανταπόκρισή της σ’ ένα αίτημα ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αλλά και γενικότερα, για την αγαστή συνεργασία της με το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου».

«Φρονούμε ότι η εν λόγω συνεργασία αποβαίνει προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του Δημοσίου Συμφέροντος. Ωσαύτως ευχαριστούμε, με την ευκαιρία, το Σύνδεσμο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας για την ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία του μαζί μας, στην κοινή προσπάθεια για ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων των δανειοληπτών, στο πλαίσιο της νομιμότητας», καταλήγει ο κ. Ιωάννου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X