ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:01
 

Υφ. Τουρισμού: Προωθείται η αντιμετώπιση της ανομίας

«Οι παραβατικές συμπεριφορές θα έρθουν αντιμέτωπες με την τουριστική αστυνόμευση»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές θα έρθουν αντιμέτωπες με την τουριστική αστυνομία, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος κατά τη διάρκεια της 3ης χοροεσπερίδας του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΠΑΣΥΞΕ, σε ομιλία του ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος «αναφέρθηκε στις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για νομοθετικές και άλλες ρυθμίσεις προς επίλυση των αρνητικών φαινομένων και χρόνιων προβλημάτων της ηχορύπανσης, της οπτικής ακαλαισθησίας και της ελλιπούς αστυνόμευσης» γεγονός που όπως είπε «θα προσέδιδε στον τουρισμό τεράστια δυναμική».

Πρόσθεσε ότι «η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές θα έρθουν αντιμέτωπες με την τουριστική αστυνόμευση» και εξέφρασε την ελπίδα πως «σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν».

Ο κ. Περδίος στην ομιλία του αναφέρθηκε και «στην κατηγοριοποίηση των παραλιών με σύστημα αστέρων και σε ενέργειες αναφορικά με το τουριστικό branding της Κύπρου».

Στη δική του ομιλία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Δώρος Τάκας είπε πως «η χρονιά που πέρασε από πλευράς τουρισμού ήταν γενικά ικανοποιητική, παρά την κατάρρευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook», εξέφρασε «ανακούφιση για τη διάσωση του σκανδιναβικού τμήματος, που περιόρισε τις απώλειες στην επαρχία Αμμοχώστου» και ευχήθηκε όπως «αντικατασταθούν οι απώλειες, κυρίως από αγγλική και γερμανική αγορά».

Ο κ. Τάκας αναφέρθηκε και στο θέμα «του αθέμιτου ανταγωνισμού από μη αδειούχα καταλύματα Airbnb, ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι η αύξηση της ροής τουριστών προς τα κατεχόμενα, πέραν του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει από την Τουρκία λόγω συναλλαγματικού πλεονεκτήματος έναντι ρουβλιού και στερλίνας». Επιπρόσθετα, είπε, «βρίσκεται προ των θυρών και το αγνώστου συνεπειών για τον τουρισμό, BREXIT».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ «έκανε αναφορά στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του Υφυπουργείου Τουρισμού και τη διάχυτη πεποίθηση πως θα αρχίσει, άμεσα και συστηματικά, η εκ θεμελίων επίλυση των αδυναμιών και προβλημάτων, όπως της εποχικότητας, μέσω βελτίωσης και εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος».

Ο κ. Τάκας εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράσταση της επαρχίας Αμμοχώστου προς τον Υφυπουργό Τουρισμού», είπε πως «ο ΠΑΣΥΞΕ στηρίζει την στρατηγική επιλογή να τεθεί ψηλά ο πήχης, δηλώθηκε η αμέριστη στήριξη στο έργο του Σάββα Περδίου και η πεποίθηση πως με τη σκληρή δουλειά που γίνεται θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων βουλευτές και Δήμαρχοι της περιοχής, απονεμήθηκε στον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού το καθιερωμένο ειδικό βραβείο αναγνώρισης για τον ρόλο του στη τουριστική αειφορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το Εδιμβούργο προειδοποιεί τον Τζόνσον με νέο δημοψήφισμα

«Η Πρωθυπουργός της Σκωτίας θα μπορούσε να το πει λακωνικά και Ελληνικότατα "Έσσεται Ήμαρ"»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:01

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X