ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:26
 

Υπ. Μεταφορών: Υπάρχει ανάγκη για προσιτές τιμές στα εισιτήρια

Αρνητικός παράγοντας για την συνδεσιμότητα της Κύπρου κάθε πρόσθετο κόστος στην τιμή σημείωσε η κα Αναστασιάδου

Newsroom K

 «Τα οικονομικά της συνδεσιμότητας είναι εύθραυστα και υπόκεινται σε διαρκώς μεταβαλλόμενη δυναμική της αγοράς. Για την Κύπρο, ένα περιφερειακό κράτος μέλος της ΕΕ, κάθε πρόσθετο κόστος στην τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συνδεσιμότητα και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη του τουρισμού», σημείωσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου μιλώντας στο συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου αεροδρομίων που συνεδριάζει στη Λεμεσό. Παραδέκτηκε ότι από την στιγμή που οι αερομεταφορές είναι ο μόνος διαθέσιμος τρόπος σύνδεσης με άλλες χώρες, οι Κύπριοι πολίτες χρειάζονται περισσότερο  από οποιονδήποτε άλλο προσιτές τιμές στα εισιτήρια. «Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του διεθνούς ανταγωνισμού στον τομέα των αερομεταφορών της ΕΕ και παράλληλα να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες των κρατών μελών» επισήμανε.

Η κα Αναστασιάδου έκανε λόγο για κρίσιμο κόμβο στη βιομηχανία αεροπορικών ταξιδιών ενώ πρόσθεσε ότι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι στρατηγικής σημασίας για τον τομέα των αερομεταφορών. «Η συμβολή της ΕΕ είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά τα μέτρα για την καταπολέμηση των εκπομπών ρύπων σε παγκόσμια κλίμακα και είναι επιτακτική η ανάγκη να αξιολογηθούν προσεκτικά οι προβληματισμοί για οποιαδήποτε πρόσθετη φορολόγηση των αερομεταφορών», σημείωσε.

 Περιθώρια βελτίωσης

Τα δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της ανάπτυξης των αερομεταφορών τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Μόνο το 2018 μέσω των δύο κυπριακών αεροδρομίων ταξίδευσαν 11 εκατομμύρια επιβάτες. Ωστόσο η Υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι  εξακολου-θούν να υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όχι μόνο με την προσέλκυση νέων αγορών αλλά και με την ενίσχυση υφιστάμενων αγορών με μεγάλες δυνατότητες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, Ιρλανδία και Ιταλία.

Από την πλευρά του Υπουργείου Μεταφορών σε συνεργασία με την Hermes Airports έχουν ήδη προχωρήσει με τα προγράμματα κινήτρων με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας, ενώ συμβολή στην ανάπτυξη των αερομεταφορών έχουν και το ρυθμιστικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η πολιτική «ανοικτοί ουρανοί» που εφαρμόζει η Κυπριακή κυβέρνηση στις σχέσεις της με τρίτες χώρες.Για παράδειγμα οι συμφωνίες με την Αίγυπτο, τον Λίβανο, την Αυστραλία, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X