ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:22
 

Ζημίες 1 δισ. δολαρίων εμφάνισε η Uber το πρώτο τρίμηνο

O επικεφαλής της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι, παραδέχθηκε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο

Newsroom Κ, Αθήνα

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την αρχική δημόσια εγγραφή της, η εταιρεία σύνδεσης των οδηγών ταξί με τους επίδοξους πελάτες τους μέσω εφαρμογής των έξυπνων κινητών, Uber, εμφάνισε ζημίες ύψους ενός δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα τα έσοδα της Uber αυξήθηκαν κατά 20% φτάνοντας στα 3,1 δισ. δολάρια, ενώ αυξήθηκαν και οι χρήστες της που φτάνουν στα 93 εκατ. άτομα. Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα ο επικεφαλής της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι, παραδέχθηκε πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο. Υποστήριξε, όμως, πως πρόκειται για το πρώτο βήμα «στο μακρύ ταξίδι εξέλιξής της σε μια πλατφόρμα που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των ανθρώπων και τη μεταφορά εμπορευμάτων σε όλον τον κόσμο».

Τα αποτελέσματα της Uber συνάδουν με τις προβλέψεις των αναλυτών του κλάδου, που εκτιμούν ότι είναι καθησυχαστικά σε ό,τι αφορά τη μελλοντική κερδοφορία της εταιρείας.

Η μετοχή της, πάντως, έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 11% από τις 10 Μαΐου, οπότε και  εισήχθη στην αγορά της Wall Street. Η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για την Uber, τη μεγαλύτερη από τις νεοφυείς εταιρείες της Silicon Valley που εισήχθησαν φέτος στο χρηματιστήριο, ενώ σημειώνονται μεγάλες αναταράξεις στα χρηματιστήρια και κλιμακώνεται ο σινοαμερικανικός εμπορικός πόλεμος.

Τις συνθήκες επιδεινώνει, άλλωστε, ο επιθετικός ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει η Uber από ομόλογές της.

Παράλληλα, άλλωστε, έχει αυξηθεί το λειτουργικό της κόστος καθώς έχουν προσχωρήσει σε αυτήν νέοι οδηγοί ταξί, ενώ η εταιρεία δημιούργησε την υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον Uber Eats.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αυτοί οι δρόμοι κλείνουν σήμερα στη Λευκωσία

«Ποια η σκοπιμότητα ; Στην ανάρτηση της ‘Καθημερινής’ στο διαδίκτυο, σήμερα, Δευτέρα 17 /2 / 2020, ...»
YIANNOULIS  |  10:21

Ν. Νουρής: Στοπ σε εικονικούς φοιτητές και γάμους για άσυλο

«Κύριε Υπουργέ, θα σου βγάλω το καπέλο αν καταφέρεις αυτό που οι προηγούμενοι υπουργοί δεν κατόρθωσαν ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Πρώην και νυν ΥΠΟΙΚ αντιδρούν κατά Άντρου

«ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ… Οπωσδήποτε, με τις εμπειρίες, που ελπίζω να αποκτήσατε, στη διαχείριση των οικονομικών ...»
YIANNOULIS  |  13:22

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X