ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χιλιάδες φλαμίνγκος στην Αλυκή Λάρνακας

Πρόκειται για νέοαφιχθέντα σμήνη πουλιών καθώς το χρώμα των φτερών τους είναι γκρίζο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Επτά με 10 χιλιάδες φλαμίνγκο που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα από τον παγωμένο βορρά και ήρθαν στην Κύπρο για να ξεχειμωνιάσουν, έχουν κατακλύσει από χθες την Αλυκή Λάρνακας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για νέοαφιχθέντα σμήνη πουλιών καθώς το χρώμα των φτερών τους είναι γκρίζο. Τα φλαμίνγκο, αποκτούν το ροδαλό τους χρώμα από μια ουσία που υπάρχει στη γαρίδα Αρτέμια Σαλίνα, που ζει στην Αλυκή, με την οποία τρέφονται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Συνδέσμου φίλων των πουλιών.

Ο λόγος, μας εξήγησαν, που κάποτε τα φλαμίνγκο βγαίνουν στην όχθη της Αλυκής, είναι διότι ο άνεμος και τα ρεύματα, παρασύρουν τις μικροσκοπικές γαρίδες, τις οποίες λατρεύουν τα εξωτικά αυτά πουλιά. Το ροδαλό χρώμα που χαρακτηρίζει τα φλαμίνγκο, ήταν αυτό που έδωσε και την επιστημονική τους ονομασία που είναι Φοινικόπτερος ο ρόδινος ή Phoenicopterus roseus.

Σήμερα δεκάδες Λαρνακείς και τουρίστες επισκέφθηκαν από το πρωί τον βιότοπο της Λάρνακας και συνδύασαν τον περίπατο με την παρατήρηση των εξωτικών πουλιών που βρίσκονται διασκορπισμένα σε όλο το πλάτος και μήκος της αλυκής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση