ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Ανεξιχνίαστο μυστήριο» ο θόρυβος στα βάθη της Αρκτικής

Ο παράξενος θόρυβος που ακούγεται έχει φοβίσει πολλά ζώα και τα έχει απομακρύνει

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο καναδικός στρατός διερεύνησε έναν μυστηριώδη ήχο ο οποίος φαίνεται πως προέρχεται από τον πυθμένα της θάλασσας μιας απομακρυσμένη περιοχή της Αρκτικής, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο BBC.

Σύμφωνα με τους ντόπιους, τους τελευταίους μήνες ο παράξενος θόρυβος που ακούγεται έχει φοβίσει πολλά ζώα και τα έχει απομακρύνει από την περιοχή.

Στρατιωτικό αεροσκάφος πραγματοποίησε αναζητήσεις με χρήση δικτύου πολλών αισθητήρων στο σημείο, αλλά κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να εξηγήσει την αιτία αυτής της «ηχητικής ανωμαλίας».

«Το πλήρωμα δεν εντόπισε κάτι κάτω από την επιφάνεια όπου ακούγεται ο θόρυβος» δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού σύμφωνα με το BBC.

Ένας εκπρόσωπος του τμήματος Εθνικής Άμυνας στην Οτάβα, δήλωσε η αιτία του θορύβου παραμένει ένα μυστήριο. Ο ήχος, που μερικές φορές περιγράφεται και ως «βουητό» ή ως ένα «μπιπ», ακουγόταν όλο το καλοκαίρι στο σημείο το οποίο βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα βόρειο-δυτικά του οικισμού Ιγκλούλικ.

«Είναι μία από τις σημαντικότερες περιοχές κυνηγίου το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα γιατί ε΄χει άφθονα θαλάσσια θηλαστικά. Αυτό το καλοκαίρι όμως δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου ζώα εκεί. Και αυτό καθιστά ακόμα πιο ύποπτο το γεγονός», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Εθνικής Άμυνας τη Οτάβα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X