ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:47
 

Επαναξιολόγηση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Τροόδους της UNESCO

Στόχος η επιτυχής επαναξιολόγηση και η διατήρηση της διεθνής αναγνώρισης του

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η επαναξιολόγηση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Τροόδους της UNESCO πραγματοποιείται από σήμερα έως τις 26 Ιουλίου, ανακοινώνει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η εν λόγω διαδικασία θα πραγματοποιηθεί από δύο αξιολογητές της UNESCO, τον Yuanyuan ZHENG από την Κίνα και τον Jean-Luc DESBOIS από τη Γαλλία.

Σήμερα στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Γεώργιος Σεφέρης» του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάνω Πλατρών, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των αξιολογητών με τους φορείς του Γεωπάρκου, την Κυπριακή Πολιτεία, τις τοπικές αρχές, καθώς και με επιχειρηματίες της περιοχής που στηρίζουν διαχρονικά το Γεωπάρκο Τροόδους.

Κατά τη συνάντηση θα γίνει, επίσης, συνοπτική παρουσίαση του Γεωπάρκου.

Η προσπάθεια δημιουργίας του Γεωπάρκου άρχισε πριν από μια δεκαετία, με τη συνεργασία του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, του Τμήματος Δασών και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους καθώς και άλλων σχετικών φορέων.

Κατά την περίοδο αυτή, δημιουργήθηκαν σταδιακά οι αναγκαίες υποδομές του Γεωπάρκου και έτσι η περιοχή εντάχθηκε αρχικά στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων και στη συνέχεια στο Πρόγραμμα της UNESCO για τα Παγκόσμια Γεωπάρκα.

Το Γεωπάρκο Τροόδους έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένα μοναδικό μνημείο της γεωλογικής κληρονομιάς του πλανήτη μας, φέροντας πλέον το δικό του λογότυπο με το σήμα της UNESCO.

Προσπάθεια όλων είναι η επιτυχής επαναξιολόγηση του Γεωπάρκου, ώστε να διατηρηθεί η διεθνής αναγνώρισή του για ακόμη τέσσερα χρόνια, μέχρι την επόμενη αποστολή επαναξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

Η νέα ΚΑΠ θα στοχεύει καλύτερα τους μικρούς και νέους γεωργούς, διευκολύνοντας έτσι την ανανέωση των γενεών

Οι περιβαλλοντικές - κλιματικές πτυχές της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στο επίκεντρο των Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες

Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ εισάγει ένα νέο μοντέλο που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
X