ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:14
 

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Ζητούμενο η αποκατάσταση της σχέσης ανθρώπου - περιβάλλοντος

«Βασικός στόχος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι η ανάδυση πολιτών που θα ζουν και θα δραστηριοποιούνται με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο»

Newsroom K

Η αποκατάσταση της σχέσης ανθρώπου περιβάλλοντος, η διασφάλιση ποιοτικά αναβαθμισμένων κοινωνιών, μέσα από την προσωπική δράση και συμμετοχή, στα πλαίσια ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και στα προβλήματά της, αποτελεί το βασικό ζητούμενο της εποχής μας, δήλωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου.

Σε χαιρετισμό της στο Δ΄ Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο για το Περιβάλλον και την Αειφορία, στη Λεμεσό, η κ. Παναγιώτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συνέδριο, μεταξύ άλλων, θα καλλιεργήσει την ενεργό πολιτότητα των μαθητών και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Βασικός στόχος της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι η ανάδυση πολιτών που θα ζουν και θα δραστηριοποιούνται με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

«Η αποκατάσταση της σχέσης ανθρώπου περιβάλλοντος, η διασφάλιση ποιοτικά αναβαθμισμένων κοινωνιών, μέσα από την προσωπική δράση και συμμετοχή, στα πλαίσια ενός σχολείου ανοικτού στην κοινωνία και στα προβλήματά της, αποτελεί το βασικό ζητούμενο της εποχής μας η οποία είναι ιδιαίτερα απαιτητική λόγω και της ανάγκης προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, γεγονός που απαιτεί να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και συνήθειες», ανέφερε.

Συνέδρια όπως το σημερινό, πρόσθεσε, παρέχουν τις ευκαιρίες στους μαθητές να ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν, αλλά και να κινητοποιηθούν ο καθένας προσωπικά, έτσι ώστε να καταστούν περιβαλλοντικά υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες Η Επίτροπος Περιβάλλοντος συγχάρηκε τους μαθητές, τις μαθήτριες καθώς και τους εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν τις περιβαλλοντικές δράσεις και εργασίες στα σχολεία τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X