ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι αστακοί πρέπει να αναισθητοποιούνται πριν μαγειρευτούν

Τα οστρακόδερμα στην Ελβετία πρέπει πλέον να αναισθητοποιούνται προτού θανατωθούν

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Ελβετία βάζει «μπλόκο» στη μαγειρική πρακτική να ρίχνονται ζωντανοί αστακοί μέσα σε βραστό νερό, στο πλαίσιο αναθεώρησης των κανόνων προστασίας των ζώων.

Σύμφωνα με το Reuters, βάσει των κανονισμών που θα ισχύουν από τον ερχόμενο Μάρτιο, «ζωντανά οστρακόδερμα, του αστακού περιλαμβανομένου, δεν μπορούν πλέον να μεταφέρονται σε πάγο ή μέσα σε παγωμένο νερό. Τα υδρόβια είδη πρέπει πάντα να διατηρούνται στο φυσικό περιβάλλον τους. Τα οστρακόδερμα πρέπει πλέον να αναισθητοποιούνται προτού θανατωθούν».

Οι κανονισμοί αποσκοπούν επιπλέον στην εξάλειψη των παράνομων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και εκτροφείων κουταβιών. Ορίζουν επίσης τις προϋποθέσεις για τη θανάτωση άρρωστων ή τραυματισμένων ζώων.

Και η Ιταλία τον περασμένο Ιούνιο, αποφάνθηκε ότι οι αστακοί δεν πρέπει να διατηρούνται σε πάγο στα εστιατόρια, επειδή τους προκαλεί αδικαιολόγητο πόνο προτού θανατωθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X