ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με το κλίμα στο επίκεντρο

Ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε την κοινωνία των πολιτών και τους νέους να προωθήσουν την ατζέντα της δράσης για την κλιματική αλλαγή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συναντήσεις υψηλού επιπέδου για το κλίμα, υγεία, βιώσιμη ανάπτυξη, τη χρηματοδότησή της, τα μικρά αναπτυσσόμενα νησιώτικα κράτη και την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων, θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας έναρξης συζητήσεων υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τη γενική συζήτηση υψηλού επιπέδου της 74ης συνεδρίας που αρχίζει την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Βαδίζουμε προς την άκρη της αβύσσου, προειδοποίησε ο κ. Γκουτέρες

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα για να φέρει τη δράση για την κλιματική αλλαγή στην κορυφή της διεθνούς ατζέντας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ, η σύνοδος κορυφής θα εστιάσει στην καρδιά του προβλήματος - στους τομείς που δημιουργούν τις περισσότερες εκπομπές ρύπων και στους τομείς στους οποίους η οικοδόμηση της βιωσιμότητας θα μπορούσε να κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά - καθώς και στη δυνατότητα των ηγετών και των εταίρων να επιδείξουν πραγματική δράση για την κλιματική αλλαγή και να παρουσιάσουν τους στόχους τους στο τομέα.

Ο ΓΓ κάλεσε όλους τους "ηγέτες να έρθουν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα, προετοιμασμένοι να αναφέρουν όχι μόνο τι κάνουν, αλλά τι σκοπεύουν να κάνουν όταν συνεδριάσουν για το 2020 στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα και εκεί όπου οι δεσμεύσεις θα ανανεωθούν και σίγουρα θα αυξηθούν φιλόδοξα", είπε.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γενικός Γραμματέας κάλεσε την κοινωνία των πολιτών και τους νέους να προωθήσουν την ατζέντα της δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Βαδίζουμε προς την άκρη της αβύσσου, προειδοποίησε ο κ. Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι δεν είναι αργά για να αλλάξει πορεία," κάθε μέρα που περνάει σημαίνει ότι ο κόσμος θερμαίνεται λίγο περισσότερο και το κόστος της αδράνειας μας ανεβαίνει".

«Κάθε μέρα που αποτυγχάνουμε να δράσουμε είναι μια μέρα που βαδίζουμε λίγο πιο κοντά σε μια πραγματικότητα που δεν θέλει κανένας - μια πραγματικότητα που θα αντηχήσει σε βάρος των μελλοντικών γενεών λόγω της ζημιάς που έχει γίνει στην ανθρωπότητα, στη ζωή και τη γη».

Την ίδια μέρα, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει συνάντηση υψηλού επιπέδου για την Καθολική Υγειονομική Κάλυψη.

Τη Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, μετά την έναρξη της γενικής συζήτησης, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει υψηλού επιπέδου πολιτικό φόρουμ για τη βιώσιμη ανάπτυξη που θα διαρκέσει δύο μέρες.

Την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει διάλογο υψηλού επιπέδου για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης όπως επίσης και συνάντηση υψηλού επιπέδου για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.

Την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει συνάντηση υψηλού επιπέδου για ανασκόπηση της προόδου για αντιμετώπιση των προτεραιοτήτων των Μικρών Αναπτυσσόμενων Νησιωτικών Κρατών (SIDS) μέσω του προγράμματος Επιτάχυνσης των τρόπων δράσης που αποφασίστηκαν στη Σαμόα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

X