ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:29
 

Επενδύει σε Λευκωσία - Λεμεσό η ισραηλινή Parabola Trading

Έτοιμο σε 18 μήνες το κτηριακό συγκρότημα Epias 22 στην καρδιά της Έγκωμης, μια επένδυση 7 εκατ. ευρώ

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τις προοπτικές στον τομέα των ακινήτων στην πρωτεύουσα βλέπει η ισραηλινή εταιρεία Parabola Trading η οποία έχει επενδύσει 7 εκατ. ευρώ για την ανέγερση συγκροτήματος κατοικιών του Epias 22, στην Έγκωμη. Το έργο προσφέρει 16 πολυτελή διαμερίσματα ενώ ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για αγορά, όπως αναφέρει στην «Κ» ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Momi Nahum. Αρχιτέκτονας του έργου ο κ. Ζήνωνας Ζήνωνος, ο οποίος είναι ο εμπνευστής του επιβλητικού κτηρίου της Wargaming, και σημειώνει μιλώντας επίσης στην εφημερίδα, τις ομοιότητες μεταξύ των δύο. Πέραν του Epias22 η εταιρεία Parabola Trading εξετάζει νέες επενδυτικές ευκαιρίες και στη Λεμεσό, θέλοντας να γίνει μέρος της αναπτυξιακής έκρηξης που συντελείται στην πόλη.

-Νέο κτηριακό συγκρότημα στην καρδιά της Έγκωμης. Τι καινούργιο έχει να προσφέρει και σε ποιο κοινό απευθύνεται;

-Ζήνωνας Ζήνωνος: Το κτήριο EPIAS 22 βρίσκεται επί της οδού Αιπείας στον Δήμο Έγκωμης, στην Λευκωσία. Στην περιοχή αυτή συναντά κανείς, κατά κύριο λόγο, μονοκατοικίες. Η αρχιτεκτονική μας πρόταση για το έργο πηγάζει από το πολύ μεγάλο μέγεθος του τεμαχίου, την καλύτερη αξιοποίηση του συντελεστή δόμησης και την ορθή κατανομή του. Το κτήριο εξελίσσεται σε τέσσερις ορόφους με πολυτελή διαμερίσματα, (τέσσερα ανά όροφο) δύο των δύο υπνοδωματίων και δύο των τριών υπνοδωματίων. Οι αποστάσεις του κτηρίου από τα γειτονικά σύνορα είναι πολύ μεγάλες (10μ) προσφέροντας άνεση και προστασία στους ιδιοκτήτες. Ο σχεδιασμός αναπτύσσεται γύρω από ένα εσωτερικό κήπο με τα διαμερίσματα να περιβάλλουν τον κήπο κυκλικά αφήνοντας ανοίγματα προς την εσωτερική αυλή σε ανατολή και δύση. Οι βεράντες των διαμερισμάτων δημιουργούν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τον ήλιο και το φως, αφήνοντας καλυμμένα και ακάλυπτα σημεία, διαφορετικά για κάθε διαμέρισμα. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν τον δικό τους ιδιωτικό βοτανόκηπο. Τα διαμερίσματα του τέταρτου ορόφου έχουν εσωτερική πρόσβαση στην οροφή σε ιδιωτικό κήπο και χώρο αναψυχής. Το έργο διαθέτει μεγάλο και άνετο χώρο στάθμευσης, διακριτικά βυθισμένο από το επίπεδο του δρόμου. Σε κάθε διαμέρισμα αναλογούν δύο χώροι στάθμευσής. Στα σύνορα με τον δρόμο χωροθετείται δημόσιος χώρος πρασίνου, δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο οπτικό αποτέλεσμα, αλλά επίσης και την προστασία από τον δρόμο. Η κύρια είσοδος του κτηρίου διαθέτει ένα άνετο χώρο υποδοχής ο οποίος έχει άμεση πρόσβαση και επαφή με τον κεντρικό εσωτερικό κήπο μέσα στον οποίο τοποθετούνται ο ανελκυστήρας και το κλιμακοστάσιο. Ο χώρος αυτός διαθέτει φυσικό εξαερισμό από την οροφή, ενώ παράλληλα είναι προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες. Σε ειδικά σχεδιασμένη οροφή του κτηρίου τοποθετούνται φωτοβολταΪκά πλαίσια. Το κτήριο είναι Ενεργειακής Απόδοσης Α και τα υλικά που έχουν επιλεγεί είναι μηδενικής συντήρησης.

-Το Εpias 22 είναι «παιδί» του αρχιτέκτονα που σχεδίασε το εντυπωσιακό κτήριο της Wargaming. Υπάρχουν κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο;

-Ζήνωνας Ζήνωνος: Και τα δύο κτήρια χαρακτηρίζονται από ογκοπλαστική κομψότητα και λειτουργική διαμπερότητα. Το μότο μας σαν αρχιτέκτονες είναι «Η αρχιτεκτονική είναι γλυπτική στο χώρο».

-Σε ποιο ύψος ανέρχεται η επένδυση και πότε προγραμματίζεται η αποπεράτωση του έργου;

-Momi Nahum: Η επένδυση είναι ύψους 7 εκ. ευρώ, κάτι που δείχνει την δέσμευσή μας να προσφέρουμε ένα έργο υψηλής ποιότητας και αισθητικής στους κατοίκους της Λευκωσίας. Το έργο προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμο να δεχθεί τους ενοίκους του εντός 18 μηνών.

-Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αγοραστές;

-Momi Nahum: Το ενδιαφέρον που έχει ήδη εκδηλωθεί είναι τεράστιο και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Έχουμε ήδη τέσσερις κρατήσεις από τα 16 διαμερίσματα σε σύνολο. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε πωλήσεις, καθώς θέλαμε πρώτα να ξεκινήσουμε τα έργα και να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες μελέτες για να βγουν όλες οι άδειες. Πλέον μπορούμε να αρχίσουμε να υπογράφουμε συμβόλαια και να προχωρήσουμε με τις πωλήσεις των διαμερισμάτων στους ενδιαφερόμενους.

-Τι σας οδήγησε να προχωρήσετε με αυτό το project στην πρωτεύουσα; Υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον στον τομέα των ακινήτων σε σχέση με άλλες πόλεις;

-Momi Nahum: Αν και η Λευκωσία υποφέρει από πλευράς υποδομών, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι μεγάλες. Η πρωτεύουσα έχει μείνει πίσω σε τιμές και σε πωλήσεις οικιών και διαμερισμάτων, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα φτάσει την Λεμεσό, την Πάφο και τις άλλες πόλεις της Κύπρου. Από την πλευρά μας, διερευνούμε άλλες τρεις περιπτώσεις έργων που πιθανότατα θα μας ενδιέφερε να επενδύσουμε.

-Υπάρχουν πλάνα για περισσότερες αναπτύξεις είτε εντός είτε εκτός πρωτεύουσας;

-Momi Nahum: Βεβαίως. Η εταιρεία μου έχει ήδη διερευνήσει την πιθανότητα να επενδύσει σε περισσότερες αναπτύξεις στην Λευκωσία αλλά και στη Λεμεσό. Επιθυμούμε να φέρουμε, ειδικά στην Λευκωσία, τις υψηλού επιπέδου αναπτύξεις που υπάρχουν ήδη στο Ισραήλ και θεωρούμε ότι στην πρωτεύουσα της Κύπρου δεν υπάρχουν αρκετά έργα υψηλής ποιότητας και αισθητικής για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των κατοίκων της Λευκωσίας αλλά και των ξένων που διαμένουν στην πόλη για επιχειρηματικούς σκοπούς.

Από την άλλη, φυσικά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αδιάφοροι μπροστά στο αναπτυξιακό «boom» που συντελείται στην Λεμεσό. Ήδη είμαστε αναμεμειγμένοι σε μία πιθανή επένδυση στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Το βέβαιο είναι ότι το έργο στην λεωφόρο Αιπείας είναι μόνο η αρχή για τον όμιλό μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X