ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λίγες οι αγορές ακινήτων από ξένους το πρώτο δίμηνο του 2016

Από τα 828 πωλητήρια έγγραφα μόνο τα 141 κατατέθηκαν από ξένους

Παρόλο που οι πωλήσεις ακινήτων το πρώτο δίμηνο του 2016 ξεκίνησαν πολύ καλύτερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2015, εντούτοις οι αγορές από ξένους ήταν μουδιασμένες.

Από τα συνολικά 828 πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν τους δύο πρώτους μήνες στα κτηματολογικά γραφεία, μόνο τα 141 αφορούσαν σε αγορές από ξένους, την ίδια ώρα που πέρσι την ίδια περίοδο 209 πωλητήρια έγγραφα υποβλήθηκαν από ξένους αγοραστές και μάλιστα ενώ το σύνολο των πράξεων ήταν μικρότερο.

Πάφος και Λεμεσός κράτησαν τα σκήπτρα των πόλεων που προσελκύουν τους περισσότερους ξένους αγοραστές ακινήτων με 48 και 45 πωλητήρια αντίστοιχα. Στη Λάρνακα κατατέθηκαν 22 πωλητήρια έγγραφα, στη Λευκωσία 20 και στην Αμμόχωστο 6.

Πάντως, σε Πάφο και Λεμεσό, ο αριθμός των αλλοδαπών αγοραστών ήταν πολλαπλάσιος από τα πωλητήρια που κατατέθηκαν, ένδειξη πως ενδεχομένως πολλές από τις πράξεις να σχετίζονται με τα κίνητρα πολιτογράφησης που χορηγούνται. Ειδικά στην επαρχία Πάφου, η διαφορά ήταν εμφανής. Για 48 πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν, εμφανίζονται συνολικά 128 αγοραστές.

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X