ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειωμένες κατά 4% οι πωλήσεις ακινήτων στην Πάφο

Η μείωση αφορά και σε ξένους αγοραστές αλλά και σε επενδυτές

ΚΥΠΕ

Μειωμένες κατά 4% περίπου είναι οι πωλήσεις ακινήτων στην Πάφο σε ξένους αγοραστές και επενδυτές .

Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Τμήματος Κτηματολογίου και χωρομετρίας για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου τρέχοντος έτους, η Πάφος καταγράφει μείωση καθώς οι πωλήσεις έπεσαν στα 288 τεμάχια από 299 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ξένοι αγοραστές φαίνεται να προτιμούν τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και τη Λευκωσία όπου καταγράφεται και αύξηση στην εξωγενή ζήτηση για το επτάμηνο του 2016.

Τα σκήπτρα διατηρεί η Λεμεσός σε ποσοστό 42,7% καθώς από 199 που ήταν οι πωλήσεις πέρσι έφτασαν τις 284.

Στη 2η θέση βρίσκεται η Λάρνακα με ποσοστό 16% με τις πωλήσεις να ανεβαίνουν στις 181 από 156 πέρσι, ενώ οι πωλήσεις στη Λευκωσία παρουσιάζουν άνοδο 11,5%. Τα συνολικά πωλητήρια έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο κτηματολόγιο, που περιλαμβάνουν και την εγχώρια ζήτηση, αυξήθηκαν τον Ιούλιο του 2016 στα 816 τεμάχια έναντι 462 τον Ιούλιο του 2015, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 27%. Ενώ οι πωλήσεις ακινήτων σε ξένους κατέγραψαν άνοδο 12% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το επτάμηνο του 2016 τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν με αγοραστές αλλοδαπούς ανήλθαν συνολικά στα 876 από 781 το επτάμηνο του 2015.

Η αγορά ακινήτων φαίνεται να ανακάμπτει σταδιακά καθώς το ενδιαφέρον ενισχύεται τόσο από ξένους όσο και από ντόπιους αγοραστές, μετά από μια μακρά περίοδο μουδιάσματος που ακολούθησε την οικονομική κρίση με σημαντικό αντίκτυπο στον κλάδο των ακινήτων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X