ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυξάνονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης μεγάλων αναπτύξεων

Χαιρετίζει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Newsroom K

Πολύ θετική εξέλιξη, που επισφραγίζει την πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας, από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) σε επενδυτική κατηγορία με σταθερές προοπτικές.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Δημητριάδης, χαιρέτισε την αναβάθμιση από τον S&P στη βαθμίδα BBB-/A-3 από BB+/B ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό επισφραγίζει την επιτυχία των διαρθρωτικών αλλαγών και τη συλλογική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια από το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα.

«Η εξέλιξη αυτή», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, «θα έχει, πολύ θετικά αποτελέσματα για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων όσο και γενικότερα, για την αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος». Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων είχε επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του να βρεθεί ξανά η Κύπρος σε επενδυτική βαθμίδα, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις προς βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε, εξάλλου, πως η νέα εποχή που ξεκινά για την Κύπρο και σηματοδοτείται από την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την αναβίωση των νοοτροπιών που μας οδήγησαν στα γεγονότα του 2013. «Αντίθετα, μας επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το στοίχημα της πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης θα κερδηθεί μόνο όταν υλοποιηθούν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και η Κύπρος καταστεί ένας πραγματικά ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», κατέληξε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

X