ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:24
 

Αυξάνονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης μεγάλων αναπτύξεων

Χαιρετίζει την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων

Newsroom K

Πολύ θετική εξέλιξη, που επισφραγίζει την πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας, χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας, από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) σε επενδυτική κατηγορία με σταθερές προοπτικές.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Δημητριάδης, χαιρέτισε την αναβάθμιση από τον S&P στη βαθμίδα BBB-/A-3 από BB+/B ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό επισφραγίζει την επιτυχία των διαρθρωτικών αλλαγών και τη συλλογική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια από το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα.

«Η εξέλιξη αυτή», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, «θα έχει, πολύ θετικά αποτελέσματα για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των μεγάλων αναπτυξιακών έργων όσο και γενικότερα, για την αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών προς τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος». Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων είχε επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του να βρεθεί ξανά η Κύπρος σε επενδυτική βαθμίδα, καταθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις προς βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε, εξάλλου, πως η νέα εποχή που ξεκινά για την Κύπρο και σηματοδοτείται από την επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψει την αναβίωση των νοοτροπιών που μας οδήγησαν στα γεγονότα του 2013. «Αντίθετα, μας επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Το στοίχημα της πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης θα κερδηθεί μόνο όταν υλοποιηθούν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και η Κύπρος καταστεί ένας πραγματικά ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», κατέληξε.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Real Estate: Τελευταία Ενημέρωση

X