ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα ίδια επίπεδα με τρία εκατ. χρόνια πριν η ατμοσφαιρική συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα

Το επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα θα έπρεπε να είναι περίπου 280 ppm χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ σήμερα είναι 410 ppm και αυξάνονται.

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Η τελευταία φορά που τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ήταν όσο υψηλά, όσο σήμερα ήταν πριν από τρία εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα του Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK).

Η έρευνα, την οποία αναφέρει σε άρθρο του το CNN, σημειώνει ότι σε εκείνη την περίοδο η Γροιλανδία είχε πυκνή βλάστηση, η στάθμη της θάλασσας ήταν 20 μέτρα υψηλότερη από τη σημερινή και στην Ανταρκτική φύτρωναν ακόμη δέντρα. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες του γερμανικού ινστιτούτου αναφέρουν ότι η σημερινή συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι αντίστοιχη με αυτήν στην Πλειόκαινο εποχή, η οποία προσδιορίζεται 2,6 με 5,3 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Το σημερινό επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι «αφύσικο», δήλωσε ο Ματέο Γουίλετ, επικεφαλής της έρευνας στο CNN.

Τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με προσομοιώσεις που πραγματοποιήθηκαν, το επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα θα έπρεπε να είναι περίπου 280 ppm χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, ενώ σήμερα είναι 410 ppm και αυξάνονται.

Οι παγκόσμια μέση θερμοκρασία αυξάνεται γρηγορότερα από οποιαδήποτε εποχή μετά την Πλειόκαινο, πρόσθεσε ο Γουίλετ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΑΜΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Περιβάλλον: Τελευταία Ενημέρωση

Η νέα ΚΑΠ θα στοχεύει καλύτερα τους μικρούς και νέους γεωργούς, διευκολύνοντας έτσι την ανανέωση των γενεών

Οι περιβαλλοντικές - κλιματικές πτυχές της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στο επίκεντρο των Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες

Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ εισάγει ένα νέο μοντέλο που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο ...
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
X