ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

2 χρόνια Δημοκρατική Παράταξη

Τα όσα αναφέρει η Δημοκρατική Παράταξη στην ανακοίνωση της

Newsroom K

Συμπληρώνεται σήμερα ο δεύτερος χρόνος από την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία δημιουργήθηκε ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της κοινωνίας και της χώρας μας για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου κεντρώου, μετριοπαθούς και προοδευτικού πολιτικού οργανισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αναλυτικά 

Στις 21 Οκτωβρίου 2018, η Δημοκρατική Παράταξη ιδρύθηκε για να συμπορευτεί με τους πολίτες που πιστεύουν ότι η Κύπρος χρειάζεται ένα σοβαρό, μετριοπαθές και διαλεκτικό κεντρώο κόμμα, καθώς και με εκείνους που αισθάνονται αποστασιοποιημένοι, αποξενωμένοι και απογοητευμένοι από το πολιτικό σύστημα.

Με εκείνους, ακόμα, που αναζητούν για να στηρίξουν μια σύγχρονη, σοβαρή και μετρημένη πολιτική επιλογή. Με εκείνους που θέλουν μια νέα αρχή για μια καλύτερη χώρα, μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο μέλλον προόδου, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας.
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, οι πολιτικές μας διακηρύξεις, θέσεις και προτάσεις ισχυροποιούνται όλο και περισσότερο από την αποδοχή τους εκ μέρους σημαντικού τμήματος της κοινωνίας μας, καθώς και από την επιβεβαίωση τους από τα γεγονότα και τις εξελίξεις.

Υπογραμμίσαμε και υπογραμμίζουμε πως στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας, απαιτείται εθνική συνεννόηση και κοινωνική συναίνεση και, πάνω απ’ όλα, ενωτική πατριωτική διάθεση όχι μόνο για την αντιμετώπιση των κινδύνων που επικρέμανται σε σχέση με το εθνικό μας θέμα, αλλά και για την από κοινού προσέγγιση των προσφερομένων λύσεων μέσω της σύνθεσης και αξιοποίησης των επιμέρους απόψεων, ώστε ο κάθε πολίτης να αισθανθεί ότι μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και προοπτική.

Αυτή είναι η απαίτηση των πολιτών. Και αυτό επιβάλλει το εθνικό μας καθήκον έναντι του τόπου και του λαού μας. Δεν είναι η ώρα για παίγνια και ανεύθυνες τοποθετήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν στείρες μικροπολιτικές προσεγγίσεις και προσωπικά συμφέροντα.

Ούτε και είναι η ώρα για λαϊκισμούς και παλαιοκομματικές δογματικές αντιλήψεις. Τέρμα αυτές οι πρακτικές που μόνο επιζήμιες για τον τόπο είναι.

Τώρα είναι η ώρα της μάχης για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος. Για να πάει η Κύπρος μπροστά πρέπει πρώτα και κύρια να επέλθει η κάθαρση και η παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς που εξακολουθούν να παραμένουν μέχρι και σήμερα ατιμώρητα.

Είναι η ώρα της συστράτευσης για ριζικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, θα εκσυγχρονίσουν το θεσμικό μας πλαίσιο και θα μετασχηματίσουν τις δομές του κράτους σύμφωνα με τις νέες αντιλήψεις και πρακτικές που είναι ήδη διαδομένες στην Ευρώπη και αλλού.

Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, να αφήσουμε το ζημιογόνο παρελθόν και να σχηματίσουμε μια νέα πορεία με επίκεντρο το πραγματικό συμφέρον του τόπου.

Φθάνουν, πλέον τα αναμασήματα των τετριμμένων. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπηρετήσουμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της νέας γενιάς, των μη προνομιούχων και όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας που θέλουν η πατρίδα μας να πάει μπροστά. Να δώσουμε φωνή και βήμα στους νέους επιστήμονες και τους επιχειρηματίες, στους αγρότες και τους εργαζόμενους που θέλουν μια κοινωνία σύγχρονη και πραγματικά ευρωπαική. Να ακούσουμε τις αγωνίες των νέων οικογενειών που δεν αντέχουν στην ανασφάλεια και να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες των μονογονιών, των ατόμων με ειδικές ικανότητες και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Σ’ ότι αφορά στο κυπριακό και παρά τις αρνητικές εξελίξεις σε σχέση με την εκλογική διαδικασία στα κατεχόμενα, θα πρέπει να ανταποκριθούμε θετικά στην αναμενόμενη νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ, προκειμένου να διερευνηθούν σε πρώτη φάση οι προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Η Δημοκρατική Παράταξη επαναλαμβάνει την θέση της πως το Πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για επανέναρξη των συνομιλιών, με στόχο την επίλυση του κυπριακού και την άρση του σημερινού απαράδεκτου στάτους κβο.

Σήμερα, που κυριαρχεί μια γενικευμένη απαξίωση των θεσμών και της πολιτικής, ένα νέο Κέντρο συγκροτείται ως αντίπαλο δέος της πόλωσης και του λαϊκισμού, ως ώριμη και ήρεμη απάντηση στις προκλήσεις μιας νέας, πολύ διαφορετικής αλλά και πολύ αντιφατικής εποχής.

Η φιλοσοφία του σύγχρονου Κέντρου δεν είναι κενή περιεχομένου. Είναι ανθρωποκεντρική, έχει αρχές, και διαθέτει ένα ισχυρό κώδικα αξιών. Έχει ακόμα την επιπρόσθετη ιδιότητα να μπορεί να προσαρμόζεται στις συνεχείς μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας.

Αυτό είναι το όραμα της Δημοκρατικής Παράταξης για την Κύπρο μας. Μια Κύπρο της ελπίδας και της προοπτικής για τις νέες γενιές.
Έχουμε υποχρέωση όλοι να συμβάλουμε έτσι ώστε να ξεφύγουμε από την πεπατημένη της απλής διαχείρισης της καθημερινότητας, δίνοντας το δικαίωμα στους νέους μας αλλά και στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας για τη διαμόρφωση και στήριξη του οράματος της Κύπρου των επόμενων δεκαετιών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση