ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: Oι δύο κοινότητες μπόρεσαν να δημιουργήσουν μαζί στο παρελθόν

Ιδιαίτερη αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη στο εκπαιδευτικό ρόλο του Μουσείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε αυτό τον τόπο, για μεγάλο χρονικό διάστημα, το μεγαλύτερο ίσως, οι δύο κοινότητες μπόρεσαν να δημιουργήσουν μαζί και να σφυρηλατήσουν κοινά στοιχεία στην πολιτιστική μας ταυτότητα, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε χαιρετισμό του στη Δικοινοτική Έκθεση Κεραμικής Ιδρύματος Ζαμπέλα.
 
«Άνθρωποι από τις δύο κοινότητες καταφέρνουν να εκθέτουν τα έργα τους και αυτό να μας δίνει την δυνατότητα σε εμένα και τον κ. Ακιντζί να τελέσουμε τα εγκαίνια, προσθέτοντας και εμείς το δικό μας μήνυμα δίπλα στο δικό τους», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος είπε ότι ο λόγος για τον οποίο αναφέρεται και στον κ. Ακιντζί είναι διότι τα έργα είχαν εκτεθεί προηγουμένως και στην άλλη πλευρά της Λευκωσίας και εκεί τα εγκαίνια τέλεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Πρόεδρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά “στον εκπαιδευτικό ρόλο που ασκεί το Μουσείο Τεχνών Μιχαλάκη και Λουκίας  Ζαμπέλα, καθώς στο χώρο αυτό πραγματοποιούνται πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Με την έννοια του όρου μπορούμε να θεωρήσουμε  ως εκπαιδευτική και την έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα διότι είναι ένα απτό παράδειγμα δράσεων που καλλιτέχνες από τις δύο κοινότητες του τόπου μας, εκθέτοντας μαζί δίνουν την εικόνα του πολιτιστικού ψηφιδωτού της πολυπολιτισμικής μας χώρας”, είπε.
 
Σκέφτομαι, πρόσθεσε, “πως η παρουσία νέων, μαθητών, φοιτητών και άλλων σε ανάλογες δραστηριότητες μπορεί να πετύχει ίσως περισσότερα από αυτά που προσπαθούμε να τους διδάξουμε μέσα στις σχολικές τάξεις και για την κατανόηση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικό εθνικό ή θρησκευτικό υπόβαθρο, αλλά κατάγονται από την ίδια πατρίδα”.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση