ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εσθονός Πρωθυπουργός: Ελπίζω η Κύπρος να επανενωθεί σύντομα

Πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Εσθονού Πρωθυπουργού στο νησί

ΚΥΠΕ

Την ελπίδα η Κύπρος πολύ σύντομα να επανενωθεί, εξέφρασε τη Δευτέρα ο Εσθονός Πρωθυπουργός Τάαβι Ρούιβας, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Εσθονού Πρωθυπουργού στο νησί.

Σε δηλώσεις στα ΜΜΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ύστερα από συνομιλίες στις οποίες παρακάθισαν αντιπροσωπείες των δύο χωρών, ο Εσθονός Πρωθυπουργός είπε ότι αν και βρίσκεται στην Κύπρο μισή μόνο μέρα, βλέπει να υπάρχει ελπίδα για την επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στην οικονομία, χαρακτήρισε την πορεία της Κύπρου ως ένα `success story` καθώς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα κατάφερε να εξέλθει από την κρίση.

Αναστασιάδης και Ρούιβας συζήτησαν για το Κυπριακό, διεθνή και περιφερειακά θέματα καθώς και για την μεταναστευτική κρίση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ενωρίτερα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, λέγοντας ότι η Κύπρος μπορεί να πάρει παραδείγματα από την Εσθονία, η οποία κατάφερε πολλά στον τομέα αυτό.

Η υπογραφή της συμφωνίας είναι η απαρχή για να διευρύνουμε τη συνεργασία μας και σε άλλους τομείς, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αναφέρθηκε ακόμη στον ρόλο της ΕΕ στο Κυπριακό και ευχαρίστησε την Εσθονία για τις θέσεις αρχών στο Κυπριακό.ην Κύπρο βρίσκεται ο Πρωθυπουργός της Εσθονίας Τάαβι Ρούιβας, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Εσθονού Πρωθυπουργού στο νησί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τον κ. Ρούιβας υποδέχθηκε αργά το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές. Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών έγινε κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`.

Ο Εσθονός Πρωθυπουργός, επικεφαλής επταμελούς αντιπροσωπείας, θα παρακαθίσει σε διευρυμένες συνομιλίες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κυπριακή αντιπροσωπεία. Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Αργότερα θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Εσθονίας και της συνοδείας του.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση