ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λάβρος ο Αβέρωφ μπροστά στις συνεχείς εσωκομματικές αναταράξεις

Κούνησε το δάκτυλο σε όσους προκαλούν, αλλά και όσους τρέχουν να καταγγείλουν καταστάσεις

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Υπό τη σκιά των νέων εσωκομματικών αναταράξεων ως απόρροια των κυβερνητικών επικρίσεων κατά του εκπροσώπου του ΔΗΣΥ στις συνομιλίες Κρις Τριανταφυλλίδη, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος. Σύμφωνα με κομματικούς κύκλους στελέχη του Πολιτικού Γραφείου είχαν ως στόχο τη συνέχιση του ζητήματος με τον Κρις Τριανταφυλλίδη κατά τη σημερινή συνεδρία, κάτι που φαίνεται πως δεν πραγματοποιήθηκε  τελικώς.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, υπήρξε ιδιαίτερα έντονος απέναντι στα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και πλήττουν αναπόφευκτα το προφίλ του κόμματος, ζητώντας από τα στελέχη να κρατήσουν χαμηλούς τόνους μπροστά σε αυτή την κρίσιμη για το κόμμα περίοδο.

«Αν ήθελα να κερδίσω πολιτικούς πόντους θα προχωρούσα σε διαγραφή βουλευτών, μένοντας με 17» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ωστόσο πως στόχος και προτεραιότητά του ήταν η σταθεροποίηση του τόπου καθώς κάτι τέτοιο θα απέκλειε την έγκριση κρίσιμων νομοσχεδίων. Επεσήμανε παράλληλα πως το κόμμα δεν πρέπει να πυροβολεί τα πόδια του, αφήνοντας καθαρές αιχμές σε όσα στελέχη «τρέχουν» να διαχωρίσουν τη θέση τους και να καταγγείλουν δημοσίως συναγερμικά στελέχη για τις «ατυχείς» συμπεριφορές τους.


Το ζήτημα του Κρις Τριανταφυλλίδη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με τον Πρόεδρο της ΟΝΕ Δημήτρη Δημητρίου να θέτει ζήτημα τάξης. Και αυτό γιατί ο κ. Τριανταφυλλίδης όπως ανέφερε ξεπέρασε το όριο δεδομένης και της θέσης του στον ΔΗΣΥ ως νομικός σύμβουλος στο κόμμα και εκπρόσωπος του στις συνομιλίες. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου ερωτώμενος στο κρατικό κανάλι αν υπάρχει θέμα τάξης για τον Κρις Τριανταφυλλίδη το απέρριψε, αναφέροντας παράλληλα πως η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων δεν έχει πειθαρχικές αρμοδιότητες.
Το ψηφοδέλτιο και οι συνεργασίες.

Δεν χρειάζεται τετράμηνη εκστρατεία
Σε ότι αφορά το ψηφοδελτιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε πως σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα, ο ΔΗΣΥ δεν χρειάζεται τετράμηνη προεκλογική περίοδο. Σημείωσε πως το κόμμα θα προχωρήσει σε συνεργασίες με προσωπικότητες και πολιτικές ομάδες οι οποίες θα ενισχύσουν την εικόνα του κόμματος. Πρόσθεσε με νόημα όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές ότι δεν πρόκειται να δεχτεί τη συμμετοχή αριστίδην οι οποίοι διαφωνούν με τη γραμμή του κόμματος σε κυπριακό και οικονομία. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι επικρατέστεροι αριστίδην αυτή τη στιγμή, είναι οι Σόλων Κασίνης, Καρολίνα Πελενδρίτου, ενώ θα συμμετέχει όπως φαίνεται και η «Οικολογία Μπροστά» με επικεφαλής τον Ανδρέα Μασούρα.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατά την ενημέρωσή του στο Πολιτικό Γραφείο έκανε μία σύντομη ενημέρωση για την επίσκεψή του στο Ισραήλ και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί παίξει στο διεθνές προσκήνιο η χώρα. Ερωτώμενος για το Νταβός ανέφερε πως δεν κατάφερε ακόμη να ενημερωθεί εκτενώς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατία

 

 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X