ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δικοινοτικό φεστιβάλ «Ενωμένη Κύπρος» πραγματοποίησαν ΔΗΣΥ και TDP

Παρουσία των προέδρων των δύο κομμάτων Αβέρωφ Νεοφύτου και Τζεμάλ Οζιγίτ

ΚΥΠΕ

Δικοινοτικό φεστιβάλ με τίτλο «Ενωμένη Κύπρος» πραγματοποίησαν το Σάββατο στην οδό Λήδρας στη νεκρή ζώνη ο ΔΗΣΥ και το τ/κ κόμμα Κοινοτική Δημοκρατίας,

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο λεγόμενος δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας Μεχμέτ Χαρμαντζί.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Νεοφύτου και Οζιγίτ ζωγράφισαν σε σχέδιο και έγραψαν το συμβολικό μήνυμα «μπορούμε να επανενώσουμε την Κύπρο». Πρόθεση είναι όπως το σχέδιο δοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Ανατασιάδη και στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ως μήνυμα βούλησης για την υλοποίηση της επανένωσης του νησιού. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση άφησαν επίσης χρωματιστά μπαλόνια στον αέρα.

«Σήμερα, ανοίγουμε ένα νέο παράθυρο συνεργασίας. Η απόφαση μας να συνδιοργανώσουμε αυτό το φεστιβάλ, διευρύνει και εμβαθύνει ακόμη περισσότερο το εύρος της συνεργασίας μας» ανέφερε σε χαιρειτσμό του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και διαβεβαίωσε ότι «ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραμένει βαθιά προσηλωμένος στην επίτευξη μιας μόνιμης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του κυπριακού προβλήματος».

Μιας λύσης, όπως είπε, που θα βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Εξέφρασε παράλληλα στήριξη στην παρούσα διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του ηγέτη της τ/κ κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί και κάλεσε όλους να σταματήσουν να αντιλαμβάνονται αυτή την νέα ειρηνευτική προσπάθεια ως ένα ανταγωνιστικό παιγνίδι, στο οποίο για να κερδίσει ένας, πρέπει να χάσει ο άλλος.

«Ας εργαστούμε με ειλικρίνεια μαζί, σαν μια ομάδα. Ας δημιουργήσουμε μαζί, το κοινό μας, ευρωπαϊκό μέλλον» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Τζεμάλ Οζιγίτ εξέφρασε βούληση και αποφασιστικότητα προς την κατεύθυνση της επανένωσης του νησιού.

«Σήμερα οι Κύπριοι είναι εδώ ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκείας ή εθνοτικής καταγωγής και με την ελεύθερη τους βούληση προωθούν την επιθυμία για λύση» είπε και κάλεσε όλους να εργαστούν για επανένωση της Κύπρου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ εγκαινιάστηκε έκθεση φωτογραφίας και χειροτεχνίας στην οδό Λήδρας, ενώ πραγματοποιήθηκε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσική και χορούς. Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα κατεχόμενα έξω από το «Μεγάλο Χάνι» όπου Αβέρωφ Νεοφύτου και Τζεμάλ Οζιγίτ ήπιαν καφέ.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X