ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φ.Φωτίου: «Εχουμε τη βούληση και θέληση για λύση»

Ο Επίτροπος Προεδρίας κάλεσε την Τουρκία να λάβει τις πιο σημαντικές αποφάσεις

ΚΥΠΕ

Η δική μας πλευρά έχει όλη την καλή θέληση και τη βούληση να συμβάλει στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, παίρνοντας αποφάσεις που θα επιτρέψουν ένα έντιμο συμβιβασμό, χωρίς νικητές και ηττημένους, αλλά είναι η Τουρκία που θα πρέπει να λάβει τις πιο σημαντικές και απαραίτητες αποφάσεις, ώστε επιτέλους να επιλυθεί το χρονίζον κυπριακό πρόβλημα, δήλωσε την Κυριακή ο Επίτροπος Προεδρίας και Ανθρωπιστικών Θεμάτων, Φώτης Φωτίου.

Σε ομιλία του, στο μνημόσυνο του πρώην Αντιδημάρχου Μόρφου, Παύλου Κυριακίδη, ο κ. Φωτίου είπε πως “δεν είναι αρκετό από καιρού εις καιρόν η Τουρκία με τους εκπροσώπους της να διαβεβαιώνει ότι επιθυμεί δήθεν την επιτυχία των διεξαγομένων συνομιλιών, αλλά χωρίς ουσιαστικά η ίδια να έχει συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην ανάγκη επίτευξης ουσιαστικής προόδου στις συνομιλίες”, για να προσθέσει ότι “τέτοια πρόοδος θα υπάρξει αν η Τουρκία συναινέσει πρώτα απ’ όλα στον τερματισμό της κατοχής και του εποικισμού, όπως και στην εγκατάλειψη των θέσεων της για το απαράδεκτο, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες, σύστημα εγγυήσεων”.

“Σίγουρα”, σημείωσε, “δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος και λύση χωρίς συμφωνία για άμεση επιστροφή εδαφών και πλήρη σεβασμό του αναφαίρετου δικαιώματος της ιδιοκτησίας, όπως και όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών. Εξακολουθούμε να έχουμε προσδοκίες από τις συνομιλίες και να ελπίζουμε σε θετικά αποτελέσματα, το συντομότερο μάλιστα δυνατό. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς, εξαρτάται περισσότερο από την ίδια την Τουρκία”.

Όπως ανέφερε “στόχος, επιδίωξη και όραμά μας είναι η επανένωση της χώρας μας και η μετατροπή της σε τόπο ειρήνης, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας για όλους ανεξαίρετα τους κατοίκους της”, σημειώνοντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εργάζονται ακατάπαυστα αξιοποιώντας μαζί και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η ανακάλυψη των υδρογονανθράκων στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Η εμπλοκή του μητροπολίτη Ησαΐα, η αμηχανία των κομμάτων και ο περίεργος ρόλος του Χρίστου Χρίστου
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ