ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νουθεσίες Άιντε για καλύτερο χειρισμό των δημοσίων ανακοινώσεων

«Υγιή» χαρακτήρισε μία ενδεχόμενη συζήτηση επί του θέματος μεταξύ των δύο ηγετών

ΚΥΠΕ

Κάλεσμα στις δύο πλευρές, όπως εργαστούν καλύτερα αναφορικά με το κομμάτι των δημοσίων ανακοινώσεων, απηύθυνε σήμερα, μετά από συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στα Κατεχόμενα, ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπάρθ Άιντε.

Όπως ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, «υπάρχουν θέματα για τα οποία υπάρχει συμφωνία γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όταν όμως παρουσιάζεται μέρος μόνο της ιστορίας, μπορεί να δημιουργηθεί κάποια σύγχυση».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «υγιή» μία συζήτηση των δύο ηγετών αναφορικά με τον χειρισμό των δημοσίων ανακοινώσεων και κατά πόσο υπάρχει κάτι το οποίο μπορούν να μοιραστούν από κοινού.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του πως ο ίδιος μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις βλέπει να υπάρχει καλή πρόοδος στις συνομιλίες, όταν όμως διαβάζει τις εφημερίδες στην κάθε πλευρά, βρίσκεται σε παντελή σύγχυση κατά πόσο υπάρχει συμφωνία.

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε υποστήριξε πως υπάρχει συμφωνία σε αρκετά σημεία, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάθειά του προς τους αναγνώστες των εφημερίδων που «μπερδεύονται με τα όσα διαβάζουν» ανέφερε, υποστηρίζοντας παράλληλα πως είναι οι ηγέτες που θα αποφασίσουν πώς θα χειριστούν το θέμα.

Υπό διαπραγμάτευση η εκ περιτροπής
Σε σχέση με τις αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη για την εκ περιτροπής προεδρία, ο κ. Άιντε σημείωσε ότι είναι ξεκάθαρο από τις δηλώσεις ότι το θέμα είναι προς διαπραγμάτευση.

«Αν διαβάσει κανείς τι είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, απλώς αναφερόταν στο γεγονός ότι η μία πλευρά έχει τη μία άποψη και η άλλη πλευρά την αντίθετη άποψη» ανέφερε ο Νορβηγός διπλωμάτης, προσθέτοντας ξεκάθαρα ότι το θέμα τυγχάνει διαπραγμάτευσης.

«Οι δύο αυτές θέσεις είναι καλά γνωστές και δεν πρέπει να αποτελούν είδηση για οποιοδήποτε» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση