ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διήμερη επίσημη επίσκεψη Αν. Πρωθυπουργού και ΥΠΑΜ του Λιβάνου

Υστερα από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη

ΚΥΠΕ

Στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη φτάνει την Κυριακή το απόγευμα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου Samir Moqbel, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τη Δευτέρα ο κ. Moqbel θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και ακολούθως θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον κ. Φωκαΐδη στο ΓΕΕΦ, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι οι διμερείς σχέσεις Κύπρου και Λιβάνου και η γενικότερη κατάσταση ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, ως αποτέλεσμα της τρομοκρατίας, των νέων ασύμμετρων απειλών και της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει η εξτρεμιστική βία και οι ένοπλες συγκρούσεις.

Μετά το πέρας των επίσημων συνομιλιών στο ΓΕΕΦ, θα υπογραφεί Πρόγραμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Moqbel θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ενώ θα επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα και θα τύχει ενημέρωσης για το έργο του. Θα επισκεφθεί, επίσης, τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X