ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών: Μεγάλος ο ρόλος της Κύπρου στην περιοχή

ΚΥΠΕ

Η Κύπρος έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει στην περιοχή, να καταστεί μία όαση ειρήνης, συμφιλίωσης και διαλόγου, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, μετά από συνάντηση που είχε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Μαρωνίτικης Κοινότητας στη Βουλή Αντώνη Χατζηρούσο, ο Αρχιεπίσκοπος Σουέηφ ευχαρίστησε «τον ΠτΔ για την παρουσία του στη γιορτή του Αγίου Μάρωνα, η οποία είναι μεγάλη τιμή και έχει μεγάλη σημασία για τους Μαρωνίτες, οι οποίοι ζουν στο νησί εδώ και 1.200 χρόνια και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας της Κύπρου».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν θέματα που αφορούν στη μαρωνιτική κοινότητα, στην Εκκλησία των Μαρωνιτών, καθώς επίσης και ζητήματα που άπτονται της λύσης του Κυπριακού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών πρόσθεσε ότι τη συνάντηση απασχόλησαν, επίσης, περιφερειακά ζητήματα και το Μεσανατολικό και ανέφερε πως «εμείς πιστεύουμε θερμά και είναι και όραμα του Προέδρου, αλλά και ολόκληρου του κυπριακού λαού ότι η Κύπρος είναι και πρέπει να είναι παράδειγμα για τη Μέση Ανατολή. Η Κύπρος έχει μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει στην περιοχή, να καταστεί γρήγορα μία όαση ειρήνης, συμφιλίωσης και διαλόγου». Επεσήμανε δε τη σημασία της εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό «ώστε να υπάρχει ένα σταθερό μέλλον για τις νέες γενιές».

Ο κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ αναφέρθηκε στο θέμα επιστροφής των μαρωνιτικών χωριών, Αγία Μαρίνα και Ασώματος, σε μία ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, επισημαίνοντας τη σημασία που υπάρχει για «μία μειονότητα να είναι συνδεδεμένη με τα χωριά, την Εκκλησία της, τη γη των πατέρων της».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση