ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Την Παρασκευή οι πρώτες ανακοινώσεις της ΕΔΕΚ

Εκκρεμεί μία υποψηφιότητα στην Κερύνεια για να κλειδώσει το ψηφοδέλτιο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

 Στην κρίσιμη καμπή για να κλειδώσει βρίσκεται το ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ, με κομματικά στελέχη να αναφέρουν πως την Παρασκευή αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις υποψηφίων.

Η κοινοβουλευτική ομάδα των σοσιαλιστών είναι η μόνη η οποία θα τύχει ολικής ανανέωσης καθώς η υφιστάμενη ομάδα, δε διεκδικεί επανεκλογή εξαιτίας του ορίου θητειών το οποίο και εγκρίθηκε σε πρόσφατο καταστατικό συνέδριο του κόμματος. Εξαίρεση αποτελεί ο βουλευτής Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης του οποίου η υποψηφιότητα θα εξαρτηθεί από το αν θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου από την Επαρχία Λεμεσού ή Λευκωσίας ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Αν δηλαδή ο Μαρίνος Σιζόπουλος ηγηθεί από την Επαρχία Λεμεσού θα θεωρηθεί ως προσπάθεια αποκλεισμού του Λεμεσιανού βουλευτή, τόσο από τον ίδιο όσο και από το στρατόπεδο των μετριοπαθών, με απομακρυσμένο συνεπώς το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του. 

Επί του παρόντος στην ΕΔΕΚ κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το από ποια επαρχία θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο Μαρίνος Σιζόπουλος, επισημαίνουν ωστόσο πως απομένει μία υποψηφιότητα για την Επαρχία Κερύνειας ούτως ώστε να κλείσει το ψηφοδέλτιο.
Όπως εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι οι πρώτες δημοσιοποιήσεις ψηφοδελτίων θα αρχίσουν την Παρασκευή. Πρώτες θα δημοσιοποιηθούν οι Επαρχίες Κερύνειας Πάφου, θα ακολουθήσουν οι Λάρνακα και Αμμόχωστος και τελευταία θα δημοσιοποιηθούν τα ψηφοδέλτια των Επαρχιών Λευκωσίας Λεμεσού. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, πως αν και οι σοσιαλιστές προσπαθούν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους, έχουν ήδη διαρρεύσει κάποια ονόματα υποψηφίων, όπως οι Νίκη Κατσιαούνη και Σταύρος Χατζησάββας στην Επαρχία Αμμοχώστου και ο Κώστας Μαλέκκος ως αριστίνδην.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση