ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βολές Τσαβούσογλου κατά της Κύπρου

Να μη χρησιμοποιεί η Ε.Ε. το κυπριακό πρόβλημα ως άλλοθι

Με προσεκτικά λόγια, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ασκεί κριτική στην Κύπρο και στην Ε.Ε. για το μπλοκάρισμα κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-Ε.Ε.

Ο κ. Τσαβούσογλου ζητεί από την Ε.Ε. να αλλάξει στάση απέναντι στη χώρα του και να μη χρησιμοποιεί το κυπριακό πρόβλημα ως άλλοθι για να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της με την Τουρκία.

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το κυπριακό πρόβλημα. Δεν πρέπει να επιτρέπουν στον Ρωμαίικο Τομέα της Νότιας Κύπρου, ο οποίος έγινε μέλος (της Ε.Ε.) δίχως τη λύση (του Κυπριακού), να μπλοκάρει τόσο σημαντικά θέματα» δηλώνει.

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στις συνομιλίες της χώρας του με την Ε.Ε. για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Άγκυρα θα συνεργαστεί με τις Βρυξέλλες για τη βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Συρίας στην Τουρκία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους και άφησε να εννοηθεί ότι η λύση του προβλήματος της Συρίας εξαρτάται από τη λύση του πολιτικού προβλήματος σε αυτή τη χώρα.

Ας σημειωθεί ότι μόλις λίγες ώρες πριν από τη νέα δήλωση του κ. Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση του κυπριακού προβλήματος.

 

Διαβάστε Επίσης

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση