ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η παρουσία Ακιντζί σε κουρδική εκδήλωση προκαλεί οργή στην Άγκυρα

Η εκδήλωση έγινε μετά το νέο χτύπημα στην Άγκυρα εντείνοντας τις αντιδράσεις

Η παρουσία του Μουσταφά Ακιντζί και του λεγόμενου πρωθυπουργού Ομέρ Καλγιοντζού σε εκδήλωση εορτασμού της κουρδικής και αλεβίδικης γιορτής Νεβρόζ, προκάλεσε αντιδράσεις σε κυβερνητικούς κύκλους της Άγκυρας και στους εθνικιστικούς κύκλους στην τ/κ πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αρμόδιες υπηρεσίες της κυβέρνησης και του Προεδρικού Μεγάρου έχουν θέσει υπό το μικροσκόπιο τους τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής στην εκδήλωση του Νεβρόζ. Οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι στην εκδήλωση στην οποία έλαβαν μέρος οι κ. Ακιντζί και κ. Καλγιοντζού έλαβαν μέρος παράγοντες και κύκλοι που σχετίζονται με το κουρδικό κίνημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από την τουρκική κυβέρνηση ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Το γεγονός μάλιστα ότι οι εορτασμοί έγιναν μόλις λίγες ώρες μετά το νέο χτύπημα στην Άγκυρα εντείνει τις αντιδράσεις στην Άγκυρα, με κυβερνητικούς κύκλους να κατηγορούν τον Μουσταφά Ακιντζί ότι δε σέβεται το πένθος του τουρκικού έθνους και οιτ παρέχει υποστήριξη σε «τρομοκρατικούς» κύκλους.

Ήδη διάφοροι παράγοντες της τ/κ κοινότητας, πολιτικοί αλλά και δημοσιογραφικοί κύκλοι σπεύδουν να κατακρίνουν την νέα πρωτοβουλία της τ/κ ηγεσίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα εξέλιξη έρχεται στον απόηχο της θύελλας αντιδράσεων, στην τ/κ πλευρά για την υποτιθέμενη δράση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην Κύπρο.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X