ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμμαχία: Το ΑΚΕΛ εκφοβίζει και απειλεί πρώην στελέχη του

Kαι βουλευτής του ΑΚΕΛ είναι Δρασίτης απαντά η Συμμαχία Πολιτών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Να σταματήσει το ΑΚΕΛ να τηλεφωνεί, να εκφοβίζει και να απειλεί πρώην στελέχη και μέλη του αναφέρει σε δηλώσεις του το μέλος της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Κωνσταντίνος Φιλαρέτου ανοίγοντας και επίσημα τον κύκλο της αντιπαράθεσης.

Η αφορμή


Η Συμμαχία Πολιτών ήρθε στην αντεπίθεση μετά και από τις δηκτικές δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Γραφείου Χρίστου Χριστοφίδη ότι ο Γιώργος Λιλλήκας, πρωταγωνιστής του κυπριακού πολιτικού σκηνικού τα τελευταία 25 χρόνια, αποτελεί ο ίδιος το παλαιοκομματικό κατεστημένο που αποκήρυσσε κατά την προεκλογική του ομιλία. Επεσήμανε μάλιστα πως στον νέο του πολιτικό σχηματισμό, τη Συμμαχία Πολιτών, υπάρχουν στοιχεία του «σκιώδους» παρελθόντος που προέρχονται από το «γριβικό» Δράσις-ΚΕΣ.

«Κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές, η ηγεσία του ΑΚΕΛ θυμάται τον Γρίβα και το Δράσις-ΚΕΣ. Ξεχνά η σημερινή ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ υιοθέτησε ψήφισμα της Βουλής που χαρακτήριζε τον Γρίβα άξιο τέκνο της πατρίδας» ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών Κωνσταντίνος Φιλαρέτου.

Δρασίτης βουλευτής του ΑΚΕΛ

«Ξεχνά η ηγεσία του ΑΚΕΛ» συνεχίζει «ότι στην ηγεσία του είχε ηγετικό στέλεχος του Δράσις/ΠΕΟΦ αλλά ακόμη και σήμερα βουλευτή του στην κοινοβουλευτική του ομάδα; Μήπως οι του ΔΡΑΣΙΣ και της ΠΕΟΦ που εντάσσονται στο ΑΚΕΛ είναι όλοι καλοί και αυτοί που εντάσσονται στη Συμμαχία Πολιτών είναι οι κακοί» διερωτάται ο κ. Φιλαρέτου

Στελέχη του ΑΚΕΛ εκβιάζουν πρώην μέλη τους

Αιχμηρές ήταν οι κατηγορίες του κ. Φιλαρέτου προς τα στελέχη του ΑΚΕΛ καταγγέλλοντας ότι το ΑΚΕΛ στέλνει ανθρώπους της Επαγρύπνησης στις συγκεντρώσεις της Συμμαχίας, ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στελέχη του ΑΚΕΛ τηλεφωνούν, εκβιάζουν και απειλούν πρώην μέλη και στελέχη τους. «Ιδιαίτερα τα επώνυμα στελέχη του ΑΚΕΛ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών διατηρούν με βάση τον νόμο, αρχείο και των κλήσεων και του περιεχομένου τους. Έπρεπε να είχαν μάθει από το πάθημα του κ. Βέργα. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε επί τούτου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Φιλαρέτου.

Το πρόβλημά τους οι αριστεροί ψηφοφόροι

Το πραγματικό πρόβλημα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, όπως ανέφερε το στέλεχος της Συμμαχίας, είναι οι υποψήφιοι και ψηφοφόροι της Συμμαχίας Πολιτών που προέρχονται από τους χώρους της Αριστεράς, γιατί «έχουν απογοητευτεί από τη διακυβέρνηση Χριστόφια, από το χαλί που έστρωσε η ηγεσία του ΑΚΕΛ στην εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη και την ταύτιση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ με τον ΔΗΣΥ στο κυπριακό».

«Είναι που έχουν απογοητευτεί από την ηγεσία του ΑΚΕΛ για την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, στις διαγραφές δανείων, στο χρηματισμό από τη Focus και μια σειρά από άλλα σκάνδαλα διαπλοκής και διαφθοράς που οδηγήθηκαν και οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, με πρωταγωνιστές στελέχη και δημοτικούς συμβούλους του ΑΚΕΛ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλαρέτου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X