ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΚΕΛ για ισχυρισμούς Λώλου: Που είναι το αδίκημα;

Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το λόγο έκδοσης εντάλματος σύλληψης λέει το ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην αντεπίθεση περνά το ΑΚΕΛ διερωτώμενο που είναι το αδίκημα καθώς όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Στέφανος Στεφάνου η εταιρεία που φέρεται να έδωσε εισφορά στο ΑΚΕΛ δεν πήρε την προσφορά στο ΧΥΤΙ Λεμεσού. Διερωτήθηκε μάλιστα αν θα αποσταλούν εντάλματα σύλληψης εναντίον όλων των στελεχών άλλων κομμάτων που πήραν εισφορές κατά καιρούς από εταιρείες στο όνομα του κόμματός τους.

Η αιτία

Το ζήτημα προέκυψε μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης του στελέχους του ΑΚΕΛ Βενιζέλου Ζαννέτου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για την υπόθεση της Δρομολαξιας,  και τους ισχυρισμούς του Θανάση Λώλου πωςέδωσε στον κ. Ζαννέτο επιταγή 25 χιλιάδων ευρώ στο όνομα του ΑΚΕΛ, με τον Βενιζέλο Ζαννέτο να δεσμεύεται πως θα διορίσει την εταιρεία του κυρίου Λώλου Enviroplan, ως σύμβουλο για την υλοποίηση του προγράμματος των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ στην Κύπρο.

Ο Συλικιώτης ως ΥΠΕΣ απομάκρυνε τότε τους υπόδικους

Αν ο λόγος της έκδοσης του εντάλματος σύλληψης εναντίον του Βενιζέλου Ζαννέτου είναι ότι δηλαδή το ΑΚΕΛ πήρε 25 χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθεί η εταιρεία την οποία ευννούσε ο Θανάσης Λώλος, ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν πήρε την προσφορά του ΧΥΤΥ Λεμεσού ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου Στέφανος Στεφάνου.

«Σημειώνουμε, επίσης, ότι οι δημόσιοι λειτουργοί που συνεργάζονταν με τον Θανάση Λώλο και οι οποίοι είναι σήμερα υπόδικοι για την υπόθεση, απομακρύνθηκαν από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών ΝεοκλήΣυλικιώτη» ανέφερε ο κ. Στεφάνου διερωτώμενος που είναι το αδίκημα.;

«Αν το ένταλμα εκδόθηκε για ισχυριζόμενη εισφορά στο ΑΚΕΛ, τότε διερωτόμαστε αν θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον στελεχών άλλων κομμάτων για εισφορές που κατά καιρούς γίνονταν προς όλα τα κόμματα από επιχειρηματίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφάνου.

Πολιτικά κίνητρα βλέπει το ΑΚΕΛ

Πάντως τις πρώτες στιγμές των δημοσιευμάτων πληροφορίες αναφέρουν πως στο ΑΚΕΛ υπήρξε έντονος αναβρασμός, με τα στελέχη της ανώτατης πυραμίδας να διερευνούν αμέσως το όλο ζήτημα. Κομματικοί κύκλοι πάντως θεωρούν πως η όλη υπόθεση έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, με κάποιους να θέλουν να βλάψουν το ΑΚΕΛ λίγο πριν από τις εκλογές.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση