ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οικολόγοι: Το ΥΠΕΣ ήξερε από πριν για τον Λώλο

Συνεχίζει ο Λώλος να είναι σύμβουλος ΥΠΕΣ συμφώνα με τους Οικολόγους

ΚΥΠΕ

Το κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών σε ανακοίνωση του αποκάλυψαν ότι ο κ. Θεοφάνης Λώλος συνεχίζει ακόμα να είναι σύμβουλος Υπουργείου Εσωτερικών και να πληρώνεται κανονικά από την κυβέρνηση ενώ έχει παραδεχτεί την εμπλοκή του σε σκάνδαλα δωροδοκίας.

Οι Οικολόγοι, όπως αναφέρουν, «φώναζαν» από το 2006 για όλα όσα παραδέχτηκε έως τώρα ο κ. Λώλος, αλλά κανείς έως  τώρα ΥΠΕΣ δεν άκουγε.

Ωστόσο ο κ. Χάσικος ήξερε από το2013 το ρολό του κ . Λωλού αλλά, συμφώνα με τους οικολόγους, δεν έκανε τίποτα.

Κλείνοντας καλεί όλους του Υπουργούς τέως και νυν να δώσουν εξηγήσεις

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: 

Ανακοίνωση Αποκάλυψη: Ο κ. Λώλος συνεχίζει και σήμερα να είναι σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών!

Είναι δυνατόν μετά από όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν ο κ. Θεοφάνης Λώλος να παραμένει σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών;

Κι όμως. Σε μια χώρα όπου οι κυβερνώντες στερούνται ευαισθησίας στα θέματα χρηστής διοίκησης είναι δυνατόν ένας τεχνικός σύμβουλος της κυβέρνησης να είναι υπόδικος στις φυλακές και να παραμένει στη θέση του. Ακόμα και σήμερα μετά την παραδοχή του για εμπλοκή σε σκάνδαλα δωροδοκίας παραμένει στη θέση του τεχνικού συμβούλου και πληρώνεται από την κυβέρνηση από την οποία παραδέχτηκε ότι έκλεβε διαχρονικά μέχρι και σήμερα. Έλεος.

Είναι γνωστό ότι  οι εκάστοτε υπουργοί εσωτερικών δεν άκουγαν τους Οικολόγους που κατηγορούσαν τον κ. Λωλο από το 2006 για όσα σήμερα παραδέχεται δηλαδή για δωροδοκία και διαπλοκή. Ο σημερινός όμως υπουργός δεν διάβασε την έκθεση του ερευνώντος λειτουργού που ο ίδιος διόρισε;

Ο κ. Χάσικος, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 ενημερώθηκε εγγράφως από τον κ. Κωνσταντίνο Κοτζιάπαση  Ανώτερο Λειτουργό του υπουργείου του για την διοικητική έρευνα της κυρίας Αγάθης Χρίστου, Ανώτερης Λειτουργού Ελέγχου, η οποία στην έκθεση της περιγράφει με δεικτικό τρόπο πως ο κ. Λώλος  στη συνεδρία στις 30/11/2006 δικαιολόγησε την αύξηση που διαπιστώθηκε στην υποβληθείσα προσφορά υπέρ της Ηλέκτωρ (σελ. 8).

Στο πόρισμα της ίδιας έκθεσης (σελίδα 27) αναφέρει και αναλύει γιατί προκύπτουν πιθανές ευθύνες στην εταιρεία συμβούλων Enviroplan, δηλαδή στον κύριο Λώλο προσωπικά.

Ο κ. Χάσικος ήξερε από το 2013 τον ρόλο του κ. Λώλου και δεν έκανε τίποτα. Προς τούτο  ενημερώθηκε και από το Κίνημα Οικολόγων σε κατ´ ιδίαν συνάντηση. Δυστυχώς εξακολουθεί να παραμένει αδρανής.

Σας πληροφορούμε  ότι ακόμα και σήμερα ο κ. Λώλος καθώς βρίσκεται στη φυλακή (και η εταιρεία του) παραμένει σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ας μην δικαιολογηθεί κανείς ότι η εταιρεία Enviroplan είναι σήμερα τεχνικός σύμβουλος για το έργο του ΧΥΤΥ της Λεμεσού για το οποίο μέχρι προχθές δεν υπήρξε πληροφορία για διαπλοκή.

Μια σώφρων και λογική διοίκηση, όταν εδώ μήνες ή και χρόνια έχει διαπιστωθεί ο ύποπτος ρόλος του κ. Λώλου δεν τον αφήνει να συμβουλεύει και σε άλλα έργα.

Το δέχεται αυτό η κοινή γνώμη; Θα τον άφηνε σύμβουλό του ο κ. Χάσικος εάν αντί του κράτους αυτό συνέβαινε σε μία δική του εταιρεία;

Από το 2007 εμείς φωνάζαμε, το 2013 ήρθαν τα στοιχεία από την έκθεση της κυρίας Χρίστου και δεν πάρθηκαν μέτρα. Γιατί; Μήπως πήραν "χορηγίες" και άλλα κόμματα;

Έχουν ευθύνη όλοι οι υπουργοί, τέως και νυν να δώσουν εξηγήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X